Kövér László: A magyarok mindig csak annyira élnek, amennyire Magyarország él

A házelnök a X. székely bálon mondott beszédet.

Forrás: MTI2024. 02. 03. 21:39
null
Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Mi magyarok, mindig csak annyira élünk, amennyire Magyarország él és Magyarország is mindenkor csak annyira él, mint amennyire a magyar emberek élnek – mondta Kövér László a X. székely bálon. Az Országgyűlés elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: a tavalyi találkozás óta – ahogy a kalotaszegi népdal mondja – borul az ég mindenfelől, nem derül – azaz a világ nem lett sem biztonságosabb, sem derűsebb.

„Járványok, háborúk, vérszomjas nemzetközi spekulánsok és uzsorások, országukat és nemzetüket eláruló európai politikusok és értelmiségiek; Európa tudatos gazdasági tönkretétele, pénzügyi eladósítása és társadalmi destabilizálása, egy kontinentális lakosságcserét előkészítő, szervezett illegális migráció, az európai embereket célzó, különféle eszközökkel zajló mentális agresszió, a fiataljaink nemi önazonosságát megcélzó életveszélyes lélektani és biológiai manipulációk”

– sorolta a mai helyzetet jellemezve.

Kövér László azt mondta: Mindabban, amit tapasztalunk, nem pusztán az örök metafizikai küzdelemről van szó a jó és a rossz között. A napjainkban már-már emberfeletti erővel támadó abnormalitást, gonoszságot, rombolást és hamisságot nagyon is e világi emberek e világi érdekeik táplálják – húzta alá.

Az Országgyűlés elnöke ugyanakkor kiemelte: 

a jóra törekvő emberek nehéz időkben és helyzetekben képesek erőn felül teljesíteni, helytállni és győzni. Kövér László egy székelyföldi történetet idézett fel, amelynek – a bálon vendégként jelen lévő – főszereplője egy rendkívül súlyos balesetet élt túl és épült fel belőle. Gyógyulása után Isten irgalmasságának ajánlott hálaadó rönkkápolnát és hozzá vezető keresztutat építettek – mondta az Országgyűlés elnöke, aki azt javasolta a vendégeknek, ha arra járnak, menjenek el az Egyes-kő lábánál lévő kápolnába, és mondjanak el egy imát.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által szervezett X. székely bálon Szász Jenő, az intézet elnökének köszöntőjében azt hangoztatta, hogy a rendezvénnyel hagyományt kívántak teremteni és az összetartozás érzését szerették volna megerősíteni. Beszéde után az elnök tiszteletbeli székely címeket adott át Kövér László házelnökkel. Az idei jótékonysági bál bevételét a kárpátaljai magyarság megsegítésére fordítják.

Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.