Kunhalmi teljesen kiakadt, szerinte elbukja a fővárost a baloldal, ha így folytatja

A politikus úgy véli, ha az ellenzék elveszíti a fővárost, nem lesz 2026-ban az az MSZP-s vagy DK-s szavazó, akit el lehet vinni a szavazóurnákhoz.

2024. 02. 07. 7:15
null
20210724 Budapest Pride 2021 fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet képen: képen: Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) társelnöke Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Lehet háziversenyt csinálni, de annak nagy ára lesz. A Kutyákra (MKKP – a szerk.) nézve is részsikereket érhetnek el – a Momentum, a DK is érhet el részsikereket –, de a fő cél – és remélem, mindenkinek ez a cél – Orbán Viktor visszaszorítása, megverése. Az európai parlamenti listán a külön indulással nem lehet több szavazatot szerezni, mint ha közösen indulnánk” – vélekedett az ATV Start című műsorában Kunhalmi Ágnes, akinek a szavait a Mandiner szemlézte.

Az MSZP társelnöke szerint a külön úton való járás nem jó ötlet, szerinte mindenki próbálkozott már ezzel, és nem vezetett sehová.

„Ezt az utat járja a Kutyapárt, a Momentum először összefogott, aztán mégsem, a DK valamikor az összefogást üvöltötte – és igaza volt – egy színpad előtt, most meg, amikor ő lett relatíve a legerősebb párt, akkor hirtelen külön akar indulni” – fogalmazott, majd feltette a kérdést: mikor lesz ebből elég?

Kunhalmi szerint egy dolgot még nem próbált ki a magyar ellenzék, hogy ne csak egy-egy projektre, hanem a két választás között is együtt építkezzen. „Ha tetszik, ha nem, erre vagyunk rákényszerítve. Most vagyunk a két választás között. Az önkormányzati és EP-választások egy napon lesznek, nem véletlenül rendezte így Orbán. Ennek az lesz a vége – ha csak a fővárost nézem –, hogy kimarad a Kutyapárt, kimaradnak az LMP-sek, a momentumosok, a Jobbik mindentől elzárkózott, a fővárosban már nem sokan vannak. Ez már egyértelműen Fidesz-többség” – magyarázta a baloldali politikus, majd hozzátette:

ha az ellenzék elveszíti a fővárost, nem lesz 2026-ban az az MSZP-s vagy DK-s szavazó, akit el lehet vinni a szavazóurnákhoz.

„Európának meg azt üzenjük, hogy Orbán megverhetetlen. Soros elnökök leszünk az év második felében, ide fognak jönni az európai vezetők, és egy-két ejnye-bejnye után azt fogják mondani, hogy Orbánt kell elfogadnunk, vele kell megegyeznünk” – panaszkodott, majd előre leszögezte: ha ez bekövetkezik, az nem az MSZP felelőssége lesz.

Borítókép: Kunhalmi Ágnes (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.