Márki-Zay megnevezi EP-jelöltjét

A bukott miniszterelnök-jelölt pártja szombaton tartja országos kongresszusát.

2024. 02. 15. 5:19
Borítókép: Ellenzéki gyűlés (Fotó: Havran Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiderülhet a hétvégén, kit küldene Márki-Zay Péter az Európai Parlamentbe. 

A Mindenki Magyarországa Néppárt ugyanis szombaton tartja országos kongresszusát, ahol a végleges választási program mellett az EP-listáról is határoznak.

 Márki-Zay Péter pártjával tehát tovább nő az EP-választáson induló ellenzéki pártok száma. Ismert, a Vona Gábor alapította Második Reformkor EP-listáját a pártelnök vezeti, aki azonban előre jelezte, elegendő támogatás esetén alelnöke, Pekárné Farkas Emese veszi át a mandátumot. A LMP listavezetője Ungár Péter, őt Schmuck Erzsébet, Tetlák Örs, valamint Kanász-Nagy Máté követi. A Jobbik listáját Róna Péter vezeti, míg a Párbeszédet Jávor Benedek képviseli az első helyen. Az MSZP Tüttő Kata, jelenlegi főpolgármester-helyettest indítják első helyen, Momentum pedig bízik Cseh Katalin és Donáth Anna jelenlegi EP-képviselők sikerében, így idén is ők vezetik a liberális pártot. 

A Demokratikus Koalíciónál idén Vadai Ágnes erősítheti a Dobrev Klára–Molnár Csaba tandemet. 

Az ellenzéki pártok közül egyedül a Mi Hazánk Mozgalom nem jelentette még be, ki vezeti a párt Európai parlamenti listáját. 


 Borítókép: Ellenzéki gyűlés (Fotó: Havran Zoltán)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.