Megszólalt a leendő köztársasági elnök jelöltségével kapcsolatban

Sulyok Tamás közleményt adott ki.

2024. 02. 22. 21:19
BPM_20220601 (6)
Sulyok Tamás Alkotmánybíróság elnöke 20220601 Budapest Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Alkotmánybíróság elnökeként ért a megtisztelő jelölés az államfői hivatal betöltésére. Ahogyan jogászként, úgy köztársasági elnökként is elsősorban a jog alapvető értékeit szem előtt tartva tudom a köz javát szolgálni és a nemzet egységét kifejezni. A köztársaságielnök-jelölést tisztelettel megköszönöm, a jelöltséget elfogadom – ezt írta ma kiadott közleményében Sulyok Tamás, akit a kormánypártok köztársasági elnöknek jelölnek. 

Mint ahogyan arról lapunk is beszámolt, a Fidesz frakcióvezetője mai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az Alkotmánybíróság elnökét Orbán Viktor, a Fidesz elnökének javaslatára jelölik a következő köztársasági elnöknek. Kocsis Máté szerint Sulyok Tamás mellett alkalmassági szempontok alapján döntöttek. 

Borítókép: Sulyok Tamás. Fotó: Bach Máté

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.