Működésképtelenné válhat a budapesti kerület

A csepeli önkormányzat versenyt fut az idővel, hogy sikerül-e időben elfogadni a kerület költségvetését.

2024. 02. 26. 9:50
BORBÉLY Lénárd
Budapest, 2023. június 28. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csepeli önkormányzat testületi ülésén leszavazták a Borbély Lénárd által támogatott költségvetés tervezetét, emellett a teljes létszámban jelen levő képviselők arra hívták fel a jelenlegi polgármester figyelmét, hogy számos helyen ellenőrizhetetlen pénzeket rejtett el a költségvetésben.

 

Van baj Csepelen

Az elmúlt években ugyanis a helyi Fidesz közleményében leírtak szerint 

Borbély Lénárd, úgynevezett polgármesteri határozatokkal, a csepeliek és a testület megkérdezése nélkül döntött jelentős beruházásokról. 

Ilyen például a csepeli strand, amely végül százharminc millió forintos többletköltséget jelentett az önkormányzatnak, és egy éves csúszással készült el.

 

Pengeélen táncol az önkormányzat 

Amennyiben a kerületnek a következő testületi ülésén, március 14-én nem sikerül elfogadni a költségvetését, kicsúszik a jogszabály által meghatározott határidőből, amely szerint március 15-ig minden önkormányzatnak el fogadnia a folyó évről szóló költségvetést. Emellett pedig a csepeli önkormányzat költségvetés hiányában nem tudja majd finanszírozni a kerület működését. 

Az üggyel kapcsolatban lapunknak Dobronyi Szilveszter, a csepeli Fidesz szóvivője elmondta, 

a képviselőtestület kormánypárti csoportja korábban benyújtott egy alternatív költségvetés tervezetet, ami megakadályozhatta volna az értelmetlen pénzszórást és azt, hogy Borbély Lénárd egy személyben a képviselőtestület megkérdezése nélkül döntsön olyan beruházásokról, melyek később jelentős anyagi kárt okozhatnak a kerületnek. 

 

Természetesen ezt az alternatív költségvetési javaslatot Vincze Anikó jegyzőasszony elutasította, és ennek következtében a csütörtöki testületi ülésen végül nem sikerült egyezségre jutni a költségvetést illetően

– emelte ki a szóvivő, majd hozzátette, a helyi Fidesz arra szólította fel Borbély Lénárdot, hogy a kerületi képviselők és pártok bevonásával a lehető leghamarabb kezdje meg a költségvetéssel kapcsolatos egyeztetéseket.

Borítókép: Borbély Lénárd, Csepel polgármestere (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.