Orbán Viktor jelentkezett a kihelyezett frakcióülésről

A miniszterelnök a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén vesz részt Balatonalmádiban.

2024. 02. 21. 19:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén vesz részt Balatonalmádiban, ahol az ő felszólalásával vette kezdetét a kétnapos tanácskozás.

– Az európai parlamenti választást meg tudjuk és meg is fogjuk nyerni! – írta a miniszterelnök az új Facebook-bejegyzésében.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, ma kezdődött meg Balatonalmádiban a Fidesz–KDNP szezonnyitó kétnapos kihelyezett frakcióülése. Kocsis Máté egy korábbi bejegyzésében jelezte, hogy a kormánypártok tanácskozását február 21–22. között tartják. A Fidesz frakcióvezetője ismertette, hogy

szerda este a miniszterelnök felszólalásával nyitják meg a tanácskozást, amelyet csütörtökön miniszterek, EP-képviselők, államtitkárok meghallgatása követ.

A kormánypártoknál már hagyomány, hogy az aktuális parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak. Jellemzően a tanácskozás másnapján sajtótájékoztatón számol be az eseményről Kocsis Máté és Simicskó István, a két kormánypárti frakcióvezető.

Az ülés jelentőségét az is növeli, hogy kiemelt napirendi pontjai között szerepel az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés, az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomag is.

Kocsis Máté a napokban jelezte, hogy kezdeményezte a házelnöknél, hogy tűzze napirendre Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálását.

Borítókép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.