Orbán Viktor: Januárban is volt meló bőven + videó

A miniszterelnök az év első hónapjának a fontos történéseit értékelte.

2024. 02. 07. 9:01
ORBÁN Viktor
Budapest, 2024. január 16. Orbán Viktor miniszterelnök Robert Fico szlovák kormányfõvel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2024. január 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Budapesti ügyekben a hiperpasszív siránkozás a jellemző. Örülök, hogy a kormány a tettek mezejére lépett és bevezettünk egy új bérletrendszert, amely lehetővé teszi, hogy a vidékiek, az országos és vármegyebérlettel rendelkezők ingyen használhassák a budapesti közlekedési eszközöket és vice versa – fogalmazott Orbán Viktor a TikTok-oldalára feltöltött videóban.

A miniszterelnök a januári történéseket értékelve szót ejtett arról is, hogy a tanárok bérét harminc százalékkal tudták emelni, de további húsz-húsz százalékos emelést terveznek a következő években. 

Már épp ideje volt, hogy rendezzük a tanáraink sorait

– tette hozzá.

A kormányfő szót ejtett róla, hogy diplomáciai csúcs zajlott Budapesten és külföldön is, miután fogadták a szlovák, a vietnámi és a moldáv miniszterelnököt. Jelezte, hogy mindhárom kapcsolat fontos Magyarország számára.

Aztán elmentünk Brüsszelbe, hogy megakadályozzuk, hogy a magyarok pénzét elégessék az ukrajnai háborúban. Magyarország nem szállít fegyvereket. A béke pártján állunk és ezt most már Brüsszelben is kezdik kapiskálni

– húzta alá Orbán Viktor.

A nemrég lezárult nemzeti konzultáció kapcsán köszönetet mondott a résztvevőknek, továbbá leszögezte, hogy jó eszköz volt a kezében, így sokkal könnyebb volt Brüsszelben elérni egy jó megállapodást.

A konzultáció világos beszéd. Migránsgettók nem lesznek, fegyvert nem szállítunk Ukrajnába, a gyerekeinket pedig hagyják békén

– rögzítette a miniszterelnök.

Végezetül a január elsejével életbe lépett csok pluszról elmondta, hogy a támogatás azt a célt szolgálja, hogy még rugalmasabb és könnyebben hozzáférhető legyen az a pénzösszeg, amellyel a fiatalok önálló életet kezdhetnek a saját lakásukban. A miniszterelnök elmondta, hogyha nincs lakás, akkor nehezebben jön a gyerek, vagy esetleg nem is jön, emiatt, ha a gyermekvállalást akarják segíteni, akkor segíteni kell a fiatalok saját lakáshoz jutását is. 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.