Sírkövet találtak az utcán a közmunkások, régi bűnügyhöz is köze lehet

Tiszapüspöki külterületén kihajítva találtak egy nevekkel ellátott sírkődarabot a napokban közfoglalkoztatottak. Az elhunytak hozzátartozóit keresi az önkormányzat.

2024. 02. 08. 14:48
Bander József polgármester a megtalált sírkővel, az önkormányzat megpróbálja felkutatni a hozzátartozókat

Fotó: Mészáros János
Bander József polgármester a megtalált sírkővel, az önkormányzat megpróbálja felkutatni a hozzátartozókat Fotó: Mészáros János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még tavaly áprilisban, a Tiszapüspöki temető rendbetételekor derült ki, hogy néhány értékesebb márványsírt eltulajdonítottak ismeretlen tettesek – írja a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei hírportál. Akkor rendőrségi feljelentést tett az önkormányzat, ám a nyomozás a település polgármestere szerint eddig nem vezetett eredményre. Mint elmondta, az elmúlt napokban az egyik külterületi út környékén

szedtek szemetet az önkormányzat dolgozói, ekkor egy törött sírkövet találtak,

melyen Bartha József (1922–1990) és Bartha Józsefné (1927–1990) neve szerepel.

– Behoztuk ide, a polgármesteri hivatalhoz, és próbáljuk minél szélesebb körben keresni a hozzátartozókat, hátha ráismer valaki. Egyrészt kegyeleti okból, másrészt ezáltal akár az is kiderülhet, hogy van-e összefüggés a korábbi sírkőrablás és a megtalált sírkő között – tájékoztatott Bander József polgármester.

Borítókép: Bander József polgármester a megtalált sírkővel (Fotó: Szoljon/Mészáros János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.