Itt az idő! Jön a téli Balaton-átúszás

A szervezők bővítették a leúszható távokat, amelyeket már nem kötöttek minősített engedélyhez.

2024. 02. 28. 11:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton 9 órakor tartják az idei téli Balaton-átúszást Szántód és Tihany között, amennyiben az időjárás alkalmas lesz rá – hívta fel a figyelmet a Zala vármegyei hírportál. Hozzátették: viszonylag kevesen tudnak 5 fokos vízben úszni, és nagyon tudatos felkészülést igényel az, hogy egyáltalán kvalifikálni tudja magát egy úszó egy ilyen megméretésre.

A Facebookon létrehozott eseményben a szervezők azt írják: céljuk, hogy az átúszáson mindenki jól érezze magát, életre szóló, pozitív élménnyel távozzon, és a legnagyobb biztonságérzettel tudja megúszni a távját. Ennek érdekében az időjárástól függő lehetséges időpont- és programmódosítást az utolsó pillanatig a fenntartják – szögezték le. 

A negyedik téli Balaton-átúszáson bővítették a leúszható távokat a következőkre, melyek felkészülést ugyan igényelnek, de kvalifikációt nem. Ezekre a „mini” távokra a helyszínen is lehet nevezni:

  • Mini 200: 200 méter
  • Mini 100: 100 méter
  • Mini 50: 50 méter

A téli Balaton-átúszáson azonban a teljes (1250 méter), fél- (625 méter) és harmadtávon (417 méter) való részvétel az úszóknak kvalifikációhoz kötött (vagyis minősített engedélyhez), ami hamarosan lezárul.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Téli Balaton-átúszás/Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.