Tuzson Bence: Wittner Mária velünk él a mindennapjainkban

A Készültem az útra – Wittner Mária-emlékkiállítás első alkalommal február 29-éig látogatható Dunakeszin.

Forrás: MTI2024. 02. 20. 17:05
WITTNER Mária
Budapest, 2022. február 26. Wittner Mária, 1956-os halálraítélt, korábbi országgyûlési képviselõ, az esemény helyszínéül szolgáló Csepel díszpolgára az életérõl szóló, Wittner és a világ Wittner Mária 56 lángjának õrzõje címû könyv bemutatóján a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián 2022. február 26-án. Az albumot Matúz Gábor állította össze. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Olyan ember volt, aki összeköti a generációkat, hihetetlenül erős személyiség, egy magyar hős, de egy hétköznapi ember, aki itt él velünk a mindennapjainkban – emlékezett az igazságügyi miniszter Wittner Máriára, az 1956-os szabadságharcos, volt országgyűlési képviselő emlékére rendezett kiállítás megnyitóján.

Tuzson Bence, aki a körzet országgyűlési képviselője is, a VOKE József Attila Művelődési Központban rendezett Készültem az útra című emlékkiállításon kijelentette: 

mi, magyarok a lelkünkben úgy érezzük, hogy 1956 is – úgy, ahogy 1848 is – itt van velünk, itt van mellettünk.

Hozzátette, ha Wittner Máriával beszélgetett az ember, úgy érezhette, „összekötődik az idővel, összekötik ’56-tal”. – Magyarország története nemcsak a nagy emberek történetéből áll, hanem mindannyiunk történetéből, történelméből – fűzte hozzá a miniszter.

Úgy fogalmazott, a magyar történelem abban él, hogy „átadjuk saját történeteinket, történelmünket az utódainknak”, és ők is továbbadják: 

ebből a sok kis történetből fog összeállni az, amit magyar történelemnek, magyar kultúrának nevezünk.

Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a kiállítást még nyolc helyen mutatják be; a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjától, február 25-étől „el fogunk jutni június 9-ig, Wittner Mária 87. születésnapjáig”, ami egyben az önkormányzati és az európai parlamenti választás időpontja.

A Készültem az útra – Wittner Mária-emlékkiállítás első alkalommal február 29-éig látogatható Dunakeszin, a VOKE József Attila Művelődési Központban.

Borítókép: Wittner Mária (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.