Utoljára szólalt fel a Fenyő-gyilkosság perében Portik Tamás

Portik Tamás az utolsó szó jogán, az utolsó pillanatban is másokat vádolt a felbujtással, és szavahihetetlennek állította be a tanúkat.

2024. 02. 01. 16:15
Borítókép: Portik Tamás 2015-ben a bíróságon (Fotó: Bach Máté)
Portik Tamás 2015-ben a bíróságon (Fotó: Bach Máté) Forrás: Borítókép: Portik Tamás 2015-ben a bíróságon (Fotó: Bach Máté)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Portik Tamás több mint egy napon át intézte a törvényszékhez az utolsó szó jogán felszólalását a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolása ügyében lefolytatott per tárgyalásán. Nem is igazán tehetett mást, ugyanis kedden a régi-új ügyvédje nem tartotta meg a védői beszédét, miután mind a ketten kijelentették, már nem ő Portik Tamás védője. A vádlott ismételten Radnai Lászlót nevezte meg felbujtónak, majd gyilkossággal vádolta meg az eljárásban részt vevő ügyésznőt.

Az egykori alvilági vezér azt állította, hogy Vajtó Lajos küldte őt Gyárfás Tamáshoz, hogy állítson neki csapdát. A diktafonra rögzített hanganyagon olyasminek kellett volna elhangoznia Gyárfás Tamástól, hogy neki köze lehet a Fenyő János elleni merénylethez.

A csütörtök reggeli ülésen egy másik tanút is megvádolt azzal, hogy nem mondhatott igazat a meghallgatásai alatt. Mint ismert, szerdán azt állította, hogy nem küldhette már a férfit 1997-ben Gyárfáshoz, hogy elintézi neki a Fenyő-ügyet, mert akkor erre tudott volna hivatkozni a hangfelvételeknél írja az Index.

 

Portik továbbra is hamis tanúvallomásokat emleget, de mondott mást is

A vád másik tanúját, Tanyi Györgyöt is hamis tanúzással vádolta meg Portik, állításait pedig azzal próbálta igazolni, hogy a kérdéses időpontban ő az Egyesült Államokban tartózkodott, ugyanis abban az időben ott bujkált  az energolos letartóztatások miatt. Visszatérő elemként idősebbik fiára hivatkozott, aki szerinte írásban tenne vallomást, hogy alátámassza az állításait. Később ismét egy olyan tanúvallomást kezdett el elemezni, ami a tanácselnök tájékoztatása szerint nem része a jelen eljárásnak.

Portik Tamás kifejtette, bármelyik tanút, akit az ügyészség meghallgatott, olyan rendőrök hallgatták ki, akiket ő már korábban feljelentett. A beszédét már másfél órája mondta, amikor a bírónak meg kellett állítania, mert Portik folyamatosan olyanokra hivatkozott, akik ebben az eljárásban nem vettek részt.


Portik kifakadt, összevissza hivatkozott


Beszéde vége felé Portik egy interjút emlegetett, amelyet tavaly készített volna vele az Átlátszó, de annak lejátszását röviddel a kezdés előtt megszakították a büntetés-végrehajtási intézet munkatársai. Emiatt ismét elfogultsággal vádolta meg a bíróságot, majd Pintér Sándor belügyminisztert kezdte el emlegetni. Végül az eljárást manipuláltnak nevezte, és ismételten a leállított interjú körülményeire tért ki.

Ez egy kreálmány, koholmány! Engem folyamatosan gátolnak abban, hogy be tudjam bizonyítani az ártatlanságomat. Szerintem az ítélet már előre meg van írva!

– fakadt ki, majd hozzátette: szerinte Pintér Sándor adta ki az utasítást, hogy őellene folyamatosan legyen érvényben valamilyen eljárás.

Az ügyben kedden mondta el álláspontját Gyárfás Tamás médiavállalkozó az utolsó szó jogán, akit azzal vádolnak, hogy először Tasnádi Pétert bízta meg üzleti riválisa, Fenyő János megölésével. Tasnádi ugyan átvett egy nagyobb összeget ezért, de a merényletet nem szervezte meg, és Gyárfás a vád szerint ezután Portikra bízta Fenyő likvidálását, amelyet 1998. február 11-én hajtott végre a számos akkori, alvilági leszámolás ügyében már jogerősen elítélt szlovák Jozef Rohác. A Fenyő-ügyben mindegyik érintett tagadja az ellenük emelt vádakat.

Borítókép: Portik Tamás 2015-ben a bíróságon (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.