Vágányzárat rendeltek el az ország legszebb vasútvonalán

Hónapokig tarthat a forgalom korlátozás.

2024. 02. 29. 8:33
null
Zirc, 2014. április 19. Az egykori Déli Vasút 109-109-es gõzmozdonya nosztalgiaszerelvényt vontat a Bakonyvasút napján Gyõr és Zirc között, a Cuha völgyében 2014. április 19-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vágányzár várható a 11-es vonalon 2024-ben, mivel a MÁV felújítja az eplényi (Rátóti I és II.) viaduktokat, illetve a csatlakozó pályaszakaszokat is – értesült az Iho.hu.

A vasúttársaság megerősítette a lap információit. A MÁV közölte, 

valóban lesz vágányzár, május 27-től október 6-ig, a 11-es vonal Zirc és Veszprém közötti állomásközében, jelentős karbantartási munkák miatt. 

Jelenleg még tartanak a vágányzári egyeztetések. A munkák ideje alatti ideiglenes menetrendről, pótlóbuszos közlekedésről időben ígér tájékoztatást a MÁV.

Érdemes így terveznie annak, aki vonatozással egybekötött kirándulást tervezett a legendás szépségű Cuha-völgybe, az

még tavasszal ejtse meg, mert utána már csak ősszel lehet újra végigutazni vasúton a 11-es vonalat.

A Cuha-híd teljes átépítése forrás rendelkezésre állása esetén várhatóan majd csak 2026-ban valósulhat meg.

Borítókép: Az egykori Déli Vasút 109-109-es gőzmozdonya nosztalgiaszerelvényt vontat a Bakonyvasút napján Győr és Zirc között, a Cuha völgyében (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.