Zsigmond Barna Pál: Brüsszel már a politikai kampányokat is korlátozná

Az államtitkár jelezte, hogy a baloldal komoly támadást intézett a nemzeti szuverenitás, a választások tisztasága és a szólásszabadság ellen.

2024. 02. 28. 12:12
null
Brüsszel, 2023. március 21. Az Európai Parlament jelképe a testület brüsszeli épületén 2023. március 21-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Brüsszel már a politikai kampányokat is korlátozná. A brüsszeli bürokraták számára máskor oly fontos véleményszabadság és szólásszabadság védelmezése most nem fontos a baloldal számára” – fogalmazott Zsigmond Barna Pál a Facebook-oldalán. 

Az európai uniós ügyekért felelős minisztérium parlamenti államtitkára jelezte, hogy az Európai Parlament megszavazta a politikai reklámok szabályozására vonatkozó brüsszeli javaslatot, amelynek segítségével Brüsszel beleszólhatna a tagállamok választási kampányába. 

Korlátoznák a tagállamok szuverenitását, és többek között egy olyan tárházat hoznának létre, amely raktározná a politikai reklámokra vonatkozó adatokat. Gyakorlatilag bármikor eldönthetnék, hogy szerintük melyek a fontos ügyek, mi az, ami társadalmilag releváns vagy éppen mit tekintenek álhírnek. Ráadásul nem egyértelmű, hogy ki fogja kezelni az adatközpontot, a tervek szerint a bizottság külső szereplőt is megbízhat az adatok kezelésével és a központ irányításával 

– ismertette a kormánypárti politikus.

Különösen érdekes, hogy az állásfoglalás a dollárbaloldalhoz tartozó Donáth Anna aktív részvételével készült, aki számára nem ismeretlen a külföldi kampányfinanszírozás. Mint írják, a tagállamok nem tarthatnak fenn és nem vezethetnek be nemzeti jogukba a rendeletben megállapított rendelkezésektől eltérő szabályokat – tette hozzá Zsigmond Barna Pál.

Jelezte, hogy ez felháborító, hiszen a választás és az ahhoz kapcsolódó választási kampány szabályozása tagállami hatáskör, Brüsszelből nem szólhatnak bele a tagállami választási szabályok kialakításának szabadságába. Felhívta a figyelmet, hogy az álcivil szervezetek természetesen továbbra is folytathatnak politikai tevékenységet, és a független-objektív újságírókat sem érintené a rendelet, hiszen az újságírói céllal vagy a médiaszolgáltató szerkesztői felelőssége alatt kifejtett vagy terjesztett politikai nézetek és vélemények vagy egyéb szerkesztői tartalmak nem tekintendők politikai reklámnak.

A tervezet azt is megszabja, hogy hány órán belül kell bejelenteni bizonyos hirdetések részleteit. Nagyon hasonlít mindez ahhoz, ahogyan a Facebook szokta letiltani a vállalat politikai véleményével nem egyező kiírásokat

– húzta alá az államtitkár.

Leszögezte, hogy a kettős mércével élő baloldal ezekkel a tervekkel komoly támadást intézett a nemzeti szuverenitás, a választások tisztasága és a szólásszabadság ellen. Felhívta a figyelmet, hogy a globalista érdekeket kiszolgálókkal szemben ezért is fontos, hogy olyan képviselőket küldjünk Brüsszelbe, akik valóban a nemzeti érdekeket képviselik, és kiállnak a nemzeti szuverenitás elsőbbsége mellett.

 

Borítókép: lllusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.