A baloldali politikusok továbbra sem hajlandók vállalni bűneik következményét + videó

Közben olyan üggyel támadják a kormányt, ami mellett ők sosem álltak ki.

Forrás: MTI2024. 03. 04. 18:13
SZABÓ Tímea; KARÁCSONY Gergely; BEDÕ Dávid; IVÁNYI Gábor; VARJU László; FEKETE-GYÕR András; DOBREV Klára; KUNHALMI Ágnes
Budapest, 2024. február 25. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Karácsony Gergely fõpolgármester, Varju László, a DK alelnöke, Szabó Tímea, a Párbeszéd-Zöldek ügyvezetõ társelnöke, Dobrev Klára, a DK árnyék-miniszterelnöke, európai parlamenti (EP-) képviselõje, Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke, Bedõ Dávid, a Momentum országgyûlési képviselõje és Fekete-Gyõr András, a Momentum országgyûlési képviselõje (b-j) a közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett demonstráción az Országház elõtti Kossuth Lajos téren 2024. február 25-én. A tüntetést a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek szervezte. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mondjon le képviselői mandátumáról, akit a bíróság elítélt – szögezte le Dunai Mónika (Fidesz) és Tuzson Bence napirend utáni felszólalásában hétfőn az Országgyűlésben.

Dunai Mónika felidézte, hogy Fekete-Győr Andrást (Momentum) hivatalos személy elleni erőszak miatt elítélte a bíróság. –A momentumos politikus megkezdte önmaga szerecsenmosdatását, mondván, hogy csak élt a véleménynyilvánítás szabadságával – tette hozzá.

A kormánypárti képviselő kitért a Gyurcsány Ferenc kormányzása idején elkövetett rendőrterrorra is, a szemkilövetésekre, amelyeknek – mint emlékeztetett – nem lett semmilyen következménye. Összegzése szerint 

a jobboldalon a hibáknak is van következménye, a baloldalon a bűnöknek sincs.

Egyértelmű, hogy Fekete-Győr András morálisan méltatlanná vált a parlamentben maradásra és a politikában való részvétele is erőteljesen megkérdőjelezhető – mondta Dunai Mónika, majd az ellenzéki politikust lemondásra szólította fel.

Tuzson Bence igazságügyi miniszter az országgyűlési képviselők esküjére hívta fel a figyelmet, miszerint Magyarország jogszabályait „megtartom és megtartatom.” – Az Országgyűlés tekintélyét minden képviselőnek őriznie kell – emelte ki. Hozzátette: Fekete-Győr András és  a DK-s Varju László is köztörvényes bűncselekményt követett el, ezeknek járniuk kell valamilyen következménnyel.

A baloldal, ha úgy érzi, nem tud az érdekének érvényt szerezni, messzire el tud menni.

Ez ellen a leghatározottabban fel kell lépni, nem szabad, hogy a politikában eluralkodjon az erőszak – mondta, hozzátéve: helyesnek tartaná, ha az érintett képviselők lemondanának.

A Magyar Nemzet a hétfői plenáris ülésről szóló tudósításában már beszámolt róla, hogy az Országgyűlésben napirend előtt felszólalt Varju László, aki szerint a kegyelmi botárnnyal lehullott az álarc a kormányról, szerinte egy egész hálózat dolgozik a pedofilok mentegetésén. Szavaira Dömötör Csaba reagált: 

a baloldal soha nem támogatta a gyermekvédelmi intézkedéseket. – Nem támogatták 2012-ben a szigorúbb büntető törvénykönyvet, a pedofil-nyilvántartás létrehozását, a gyermekpornográfia elkövetőivel szembeni súlyosabb szankciókat, valamint hogy a gyermekek sérelmére elkövetett súlyos szexuális bűncselekmények ne évüljenek el

– sorolta a baloldal hiányosságait a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, aki szerint képmutatás, hogy ezek után a baloldal gyermekvédelemről beszél.

Zsigmond Barna Pál (Fidesz) napirend előtt felidézte, hogy Varju Lászlót jogerősen elítélte a bíróság. Szerinte megengedhetetlen, hogy 

a jogerős ítélet kihirdetése után a köztörvényesen elítélt Varju László még mindig a Ház padsoraiban ül és felveszi a fizetését.

A kormánypárti politikus is kitért Fekete-Győr Andrásra, aki szintén elzárkózik a felelősség vállalástól, és nem hajlandó lemondani.

Borítókép: Kunhalmi Ágnes, Karácsony Gergely, Varju László, Szabó Tímea, Dobrev Klára, Iványi Gábor, Bedő Dávid és Fekete-Győr András (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.