A veszélyes járvány újabb szomszédos országban jelent meg

Ausztriában is jelentettek kanyarós esetet.

2024. 03. 02. 16:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kanyarófertőzésre figyelmeztet a felső-ausztriai tartományi kormányhivatal – írja a Világgazdaság a Cyberpress cikke nyomán.

Felhívást tett közzé a BVZ, miszerint akik február 19-én a Sonnentherme Lutzmannsburgban vagy a Hotel Sonnenparkban tartózkodtak, és nem kaptak korábban kanyaró elleni teljes körű védőoltást, ellenőrizzék az egészségi állapotukat, mert ezen a napon az említett helyen tartózkodott egy felső-ausztriai személy, akiről bebizonyosodott, hogy kanyaróval fertőzött.

Kanyarós gyermek (Fotó: CDC/NIP/Barbara Rice)

Kanyaró esetén a fertőzés és az első tünetek megjelenése közötti idő (lappangási idő) nyolc, legfeljebb 21 nap. A veszélyeztetett személyeket arra figyelmeztették, hogy figyeljék az egészségi állapotukat, és ha olyan tünetek jelentkeznek, amelyek kanyarófertőzésre utalhatnak, ne essenek pánikba, maradjanak otthon, és telefonon vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal, aki tájékoztatja őket a további teendőkről.

 

Romániában és Szerbiában is felütötte a fejét a kanyaró

Ahogy a Magyar Nemzet is megírta, egy év alatt összesen 2805 kanyarós megbetegedést és a vírus okozta három halálesetet jelentettek Romániában, ahol januárban egy hét alatt csaknem százzal nőtt az esetek száma.

Az áldozatok között volt két hét hónapos Brassó megyei csecsemő, akik még nem kaphatták meg a kanyaró, a mumpsz és a rózsahimlő ellen védettséget nyújtó háromkomponensű oltást, és meghalt egy 35 éves bukaresti férfi is. A férfi nem volt beoltva kanyaró ellen és egyéb egészségügyi problémája is volt.

Február végén Szerbiában jelentettek megbetegedéseket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: CHBD/Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.