Bonyolódik a HÉV-vel utazók élete

A hétvégén változásokra kell számítani.

Forrás: BKK2024. 03. 07. 14:07
null
Szentendre, 2021. június 9. A H5-ös HÉV szentendrei végállomása 2021. június 9-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak itt a H5-ös szentendrei HÉV-vonal és a végállomás megújulásáról. A tervek szerint 2026 elejére készül el az az új csomópont, amely magában foglalja a P+R parkolóházat, biciklitárolókat és közös rendszerbe fogja a HÉV-végállomást és a Volánbusz-pályaudvart. A kormány a szentendrei HÉV fejlesztését nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentõségû beruházásnak minõsítette, a döntés magában foglalja a H5-ös vonal és a szentendrei HÉV-végállomás felújítását. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karbantartás miatt most hétvégén a H5-ös HÉV csak a Kaszásdűlő és Békásmegyer, illetve Szentendre között közlekedik, a kimaradó szakaszon – a Batthyány tér és Kaszásdűlő között – a H5-ös pótlóbusszal lehet majd utazni – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK alternatív utazási lehetőségként a 34-es, 106-os és 134-es autóbuszokat is ajánlja.

– emelték ki. Hozzátették: a belváros irányába közlekedő 34-es, 118-as és 134-es autóbuszokról a H5-ös pótlóbuszra való átszálláshoz a Bogdáni út vagy a Raktár utca, a Kaszásdűlő H felé közlekedő pótlóbuszról az említett autóbuszokra a Raktár utca megállóhelyet ajánlják, valamint a 137-es, 218-as és 237-es autóbuszról pedig a Serfőző utca megállóhelyen javasolt átszállni a H5-ös pótlóbuszra.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.