Családok nélkül nincs jövője a nemzetnek

Átadták a Családháló Alapítvány díjait.

Forrás: MTI2024. 03. 23. 16:40
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2024. március 23. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a Családháló Alapítvány díjátadó ünnepségén a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen 2024. március 23-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány kiszámíthatóságot nyújt a családoknak, mert „ha ez az érzés megvan, akkor van nagyobb esélye annak, hogy gyermeket vállaljanak” – jelentette ki Hornung Ágnes a Családháló Alapítvány díjátadó ünnepségén. A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára kiemelte: a kormány 2010-ben úgy döntött, hogy a családokat helyezi a középpontba, és „mindent a családok szolgálatába állít”.

Európa „legnagyobb, legeredményesebb otthonteremtési programja” az, amit a magyar kormány vezetett be. Emellett számos más támogatás szolgálja a családok anyagi biztonságát. Többek között a családi adókedvezmény és a csed 100 elnevezésű intézkedés is – emelte ki Hornung Ágnes.

A kormány a családok szövetségese Magyarországon, családok nélkül nincs jövője a nemzetnek. Ezért fontos a kormány számára minden esztendőben a családok támogatása, anyagi és erkölcsi értelemben egyaránt – hangsúlyozta Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára emlékeztetett: az elmúlt években a világ minden országa nehézségekkel küzdött, először a járvány, majd a háborúk miatt, a magyar kormány azonban a legnehezebb gazdasági években is bővítette a családtámogatások körét.

A családok támogatása hosszú távú, generációs cél, Magyarország alaptörvénye is a nemzet fennmaradásának alapjaként hivatkozik a családra. A családalapításhoz biztonság kell – szögezte le Rétvári Bence. Ez szerinte minden országban így van, ezért is reméli, hogy mielőbb véget ér az Ukrajnában és a Gázai övezetben zajló háború.

A családbarát Magyarország az igazán erős Magyarország

– mutatott rá Rétvári Bence.

A Családháló Alapítvány rendezvényén azokat a szakembereket ismerték el, akik „az elmúlt években a legtöbbet tettek a családokért”. Megválasztották többek közt a 2023-as év bölcsődei nevelőjét, óvónőjét, védőnőjét, kórházi és házi gyermekorvosát, emellett intézményeket is díjaztak.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.