Deutsch Tamás: A dollárbaloldal kész külső támogatás érdekében elárulni saját hazáját + videó

A Fidesz EP-képviselője szerint a baloldal évek óta azon dolgozik, hogy Magyarország ne juthasson hozzá az uniós forrásokhoz. Deutsch Tamás a Magyar Nemzetnek azt mondta, ez bizonyos értelemben hazaárulás.

2024. 03. 25. 17:39
HAJNAL Miklós
Budapest, 2024. március 4. Hajnal Miklós, a Momentum képviselõje napirend után felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2024. március 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A magyar embereknek árt a baloldal, amikor azon dolgozik, hogy ne érkezzenek uniós források hazánkba” – fogalmazott Deutsch Tamás. A Fidesz európai parlamenti képviselője arra emlékeztetett, hogy a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc is bevallotta korábban, hogy részt vettek annak a 27 uniós feltételnek a kialakításában is, amit be kell tartania a kormánynak azért, hogy megérkezhessenek az uniós pénzek.

Emellett alig néhány hete Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője beszélt arról az ATV-ben, hogy pártja európai uniós képviselőjének is betudható, hogy közel másfél évet kellett dolgoznia a kormánynak azon, hogy a források egy része mégis Magyarországra jöhessen. 

A politikus akkor megjegyezte, mindezt nem tartja hazaárulásnak, szerinte csak a kormánypárti szavazók tartják annak. Párttársa, Donáth Anna pedig a közelmúltban arról beszélt, hogy szerinte kiemelkedő munkát végzett európai parlamenti képviselő kollégájával, Cseh Katalinnal együtt azzal kapcsolatban, hogy a jelenlegi, a kormány által lehívható források helyett közvetlenül – a kabinetet kikerülve – az önkormányzatoknak vagy éppen civil szervezeteknek járjon uniós forrás.

 

– Csupán a jelenleg lehívható összeg két százaléka kerülhetne ebben az esetben Magyarországra – reagált a momentumos képviselő szavaira Deutsch Tamás a Magyar Nemzetnek. A Fidesz európai parlamenti képviselője kifejtette: a jelenlegi rendszer szerint minden országra jut egy bizonyos keret a többi között a gazdasági teljesítmény vagy éppen a lakosságszám függvényében. Amennyiben teljes egészében csak közvetlenül pályázhatnának önkormányzatok vagy civil szervezetek uniós forrásra, akkor viszont a teljes támogatásra szánt keret 98 százaléka elveszne. Nem kevesebb, amiről a baloldal beszél, mint hogy meg akarják fosztani Magyarországot attól, hogy legyen közvetlenül a hazánknak járó uniós forrás – emelte ki Deutsch Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.