Ennyi volt a tavasz, visszatér a fagy + videó

Éjjel már 0 fok alatt lesz a hőmérséklet.

2024. 03. 19. 19:25
null
Budapest, 2023. január 25. Borostyán (Hedera helix) leveleire fagyott jégkristályok egy zuglói ház kerítésénél. MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Branstetter Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd este a legtöbb helyen kiderül az ég, de elsősorban a Tiszántúlon maradhatnak felhős körzetek. Néhol párássá válhat a levegő, azonban csapadékra nem kell készülni. Az északi szél tovább mérséklődik, gyengül – közölte a HungaroMet.

Éjszaka nagy területen várható fagy,

hajnalra átlagosan 0 és mínusz 5 Celsius-fok közé süllyed a hőmérséklet. A hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb hőmérsékletet is mérhetnek. A belvárosi, tóparti, valamint a felhősebb részeken azonban magasabb értékek is lehetnek.

Szerda délelőtt a sok napsütés mellett az ország keleti harmadában gomolyfelhő-képződésre, máshol fátyolfelhőzet-növekedésre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 Celsius-fok között valószínű.

Kontinensünk időjárását északkeleten egy anticiklon határozza meg, amely délnyugat felé terjeszkedik. Európa más részeinek időjárását ciklonok befolyásolják. Az Ukrajna felett lévő légörvény hatására a hideg, fagyos levegő dél felé megindult, és a Kárpát-medencét is elérte. A Kárpát-medencében szerdára virradó éjszaka szinte országszerte fagypont alá csökken majd a hőmérséklet, napközben azonban már enyhébb léghullámok érik el térségünket.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Branstetter Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.