Gianni Annoni elárulta, mit szeret a húsvéti fogásokban

Az olasz húsvéti hagyományokról és a fenntarthatóságról beszélgetett Kék bolygó című podcastjának legújabb adásában Áder János volt államfő és Gianni Annoni olasz étteremtulajdonos.

2024. 03. 25. 12:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nekünk, keresztényeknek a legfontosabb ünnepünk a húsvét, hiszen minden csoda, amit az Isten ígért, itt találkozik – jelentette ki Gianni Annoni Áder János podcastjében. A húsvétkor Olaszországban fogyasztott ételek közül az olasz étteremtulajdonos kiemelte a bárányt, amit legnagyobb mennyiségben Magyarországról visznek be Olaszországba.

A kedvenc húsvéti ételére vonatkozó kérdésre az olasz vendég kifejtette, hogy a mindenevő „mindent megtisztel” – ez szerinte üzenet a fenntarthatóságért, az igazi változásért. Úgy vélte, a mostani nagy probléma az, hogy

az ember elkényelmesedett, csak csirkemellet eszik, ha halat, akkor lazacot, kezdi elfelejteni a belsőségeket, a furcsa ízeket, a furcsa textúrákat,

miközben a „mindenevés” lenne a fenntarthatóság kulcsa.

Áder János hangsúlyozta a hagyományok megőrzésének fontosságát, és megjegyezte, hogy Gianni Annoni nemcsak a családjában őrzi a hagyományt, hanem az étterme menüsorának összeállításánál is.

A volt államfő emlékeztetett: Gianni Annoni korábban azt mondta, Magyarországon nagyon nehéz jó alapanyagot beszerezni, sokszor kénytelenek a jó alapanyagért Olaszországba menni.

Változott-e a helyzet az elmúlt években?

– tette fel a kérdést Áder János. Gianni Annoni kiemelte, hogy változott, elsősorban a húsok terén. Az étteremben használt vad és baromfi mindenféleképpen magyar, a felhasznált marhahús egy része is magyar, a borjút azonban még mindig Olaszországból kell beszerezniük, és onnan hozzák be a tengeri halakat is.

A magyar konyha nagyon „előrement”, volt egy evolúciója, és azt is pozitívumként említette, hogy a magyar ember tudatosan kezdett el a magyar élelmiszeren gondolkodni

– magyarázta. A beszélgetés végén Gianni Annoni még egyszer felhívta a figyelmet a hagyományok megtartásának fontosságára, és mindenkit arra biztatott, hogy húsvétkor fogyasszon minőségi magyar húst.

 

Borítókép: Áder János és Gianni Annoni (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.