Gulyás Gergely megszólalt és állítja, húsvét után visszatér

Elmondása szerint jelenleg a rehabilitáció gyógytornából földön, vízben és gépeken, illetve most már sok sétából áll.

Forrás: Mandiner2024. 03. 28. 14:43
GULYÁS Gergely
Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A műtét sikeres volt, de újra kellett tanulnom járni – mesélt utóbbi időszakáról a Mandinernek a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely elmondása szerint a Gerincklinikán műtötték meg, a beavatkozás az azt megelőző tíz nap rendkívüli fájdalmától eltekintve előzmény nélküli volt és azonnali cselekvést igényelt. A miniszter ezzel egyúttal rácáfolt azokra az egyik ellenzéki hírportál által terjesztett pletykára, mely szerint a Honvédkórházban kezelték volna. A miniszter szerint a cikk motivációja az lehetett, hogy leírják, hogy milyen egészségügyi ellátás jár az állami vezetőknek, miközben ő a klinikán feküdt mint a többi beteg.

Ha a két hónappal ezelőtti állapotomhoz viszonyítok, akkor rosszul, ha a műtét utáni helyzethez és időbeli várakozásokhoz, akkor remekül vagyok. Minden fájdalmam megszűnt, bottal magabiztosan, anélkül még bizonytalanul, de tudok járni. Minden jel és orvosi előrejelzés szerint semmilyen maradandó hatása nem lesz a beavatkozásnak

– ecsetelte mostani állapotát Gulyás.

Elmondása szerint a rehabilitáció gyógytornából földön, vízben és gépeken, illetve most már sok sétából áll. Úgy véli, még néhány hét és jó eséllyel a járásán sem lesz nyoma a műtétnek. 

A munkavégzés kapcsán elmondta, legközelebbi munkatársai a műtét utáni héttől rendszeresen jártak hozzá, már a kórházba is, így a legfontosabb minisztériumi ügyekben döntésképes volt. Mint mondta, ezen a héten már a rehabilitáció mellett a korábbi rend szerint igyekszik dolgozni. Hozzátette:

húsvét után pedig a kabinet- és kormányüléseken is részt vesz majd és a kormányinfók is folytatódnak.

Azokról a pletykákról, miszerint a Magyar Péter által keltett botrány miatt kerüli a nyilvánosságot, leszögezte: a rosszindulat is része a közéletnek, de legalább betegség esetén érdemes lenne félretenni, főleg ha a vádak ellentmondanak a tényeknek. 

A legutóbbi kormányinfón e tragikus szappanoperával kapcsolatosan tucatnyi kérdésre válaszoltam, közvetlenül egy infúzió és egy gerincinjekció után, amikor a fájdalom miatt valóban jó okom lett volna kerülni a nyilvánosságot

– mondta a politikus.

Gulyás elmondása szerint azonban Magyar Péterrel egyáltalán nem beszéltek az elmúlt hetekben, és nem kapott fenyegető sms-eket sem. A Schadl–Völner-ügy kapcsán elmondta, az ügyészség kiadott egy közleményt, ami külső beavatkozás lehetőségét egyértelműen kizárja. A politikus rámutatott: az ügyészség kevesebb mint négy hónappal a legutóbbi parlamenti választás előtt gyanúsított meg egy fideszes országgyűlési képviselő államtitkárt. Ez önmagában ékes bizonyítéka az ügyészség kormánytól való függetlenségének. 

Csak egy gondolatkísérlet erejéig mindenki képzelje el: Polt Péter a legfőbb ügyész, és egy baloldali kormány államtitkárát gyanúsítják meg bő negyed évvel a választások előtt, akkor az egész baloldal egy emberként vádolta volna ellenzéki elfogultsággal az ügyészséget. Nehéz a Schadl-ügyre úgy tekinteni, mint amely nem az ügyészség függetlenségét bizonyítja

– fejtette ki. Magyar Péter nyilvánosságra hozott hangfelvételével kapcsán elmondta: épeszű és bármilyen alacsony szintű, de létező erkölcsi mércével rendelkező ember nem veszi fel a feleségével, három közös gyermekük édesanyjával folytatott beszélgetését és nem tárja azt a nyilvánosság elé. Mint fogalmazott,

aki ilyet tesz, az minden tisztességes ember előtt politikai hovatartozásra való tekintet nélkül nemkívánatos személynek kell lennie.

 

Borítókép: Gulyás Gergely (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.