Hazugsággal indított a Momentum jelöltje

Magánszemélyként kérvényezték a népszavazási kezdeményezést.

2024. 03. 21. 4:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Helyi népszavazási kezdeményezést adott be Farkas Csaba, a Momentum hegyvidéki polgármesterjelöltje annak érdekében, hogy az önkormányzat védje meg a kerület zöldterüle­teit Tiborcz luxusberuházásaival szemben” – írja a Momentum a weboldalán. Ugyanezt állítja közösségi oldalán Hajnal Miklós, a Hegyvidék momentumos országgyűlési képviselője is. Erre hivatkozva Farkas és a Momentum támogatói aláírásgyűjtésbe kezdett.

Érdekes, hogy a fent hivatkozott kezdeményezést lapunk nem találta, ám a helyi választási bizottság oldalán olvasható dokumentumok között van egy szintén ugyanebben a témában található népszavazási kezdeményezés, ezt Vadász Gábor momentumos önkormányzati képviselő magánszemélyként adta be. 

Beadványát a helyi választási bizottság a napokban elutasította. Az indoklásban a testület külön is felhívja a figyelmet arra, hogy „az állampolgárokat a helyi népszavazás jogintézményével összemosó hivatkozás megtévesztheti, és adataikat más aláírásgyűjtőknek olyan célra adhatják át, amely valójában nem népszavazási kezdeményezés támogatására irányul, felvetve ezáltal a személyes adatok kezelésével kapcsolatos jogsérelem gyanúját”. 

Tehát Hajnal Miklósék úgy gyűjtenek továbbra is aláírásokat az ügyért, hogy tudják, népszavazás ebből úgysem lesz, támogatóikat viszont megtévesztik, hiszen az ellenkezőjét hirdetik.

Ez az ügy ismételten rámutatott arra, hogy Hajnal Miklós, a Hegyvidék momentumos országgyűlési képviselője továbbra sem tartja fontosnak az igazmondást. 

Többször ellentmondásba került, amikor közgazdásznak nevezte magát, miközben akkor magyar iskolából származó érettségije sem volt. Hajnal azt is nyilatkozta: „mondhatnám, hogy fontosabb volt nekem Magyarország jövője a saját tanulmányaimnál”. 

Az akkori pártelnök Fekete-Győr András a hír kapcsán azt nyilatkozta, szerinte nem kell diploma ahhoz, hogy valaki közgazdásznak nevezhesse magát. A villamosmérnököt sem a diploma teszi. Információk szerint Hajnal Miklós évekig járt a Radnóti Gimná­ziumba, azonban az intézményben nem tett magyar nyelven középiskolai érettségit semmilyen tárgyból. Ezt köve­tően egy magániskola, a British International School diákja lett, ahonnan egy nemzetközi érettségi bizonyítványa van 2014-ből. A dokumentumot a British International School Budapest állította ki.

Borítókép: Farkas Csaba (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.