Hiába töltötte a fiatalkorát rács mögött a huszonéves férfi, újra börtönbe kerül

Bár a férfi erőszakos bűncselekmények miatt a fiatalkorúak fogházát, majd felnőttként a börtönt is megjárta, nem tanult a hibáiból.

Forrás: Somogy Vármegyei Főügyészség2024. 03. 04. 7:56
rendőrök, bilincs Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki minden konfliktusát erőszakkal és fenyegetőzéssel oldotta meg – adta hírül lapunknak eljuttatott közleményében a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A férfi erőszakos bűncselekmények miatt már a fiatalkorúak fogházát, illetve felnőttként a börtönt is megjárta: 2023 januárjában a marcali buszállomáson bántalmazta barátnője haragosát, akit megrúgott és megütött, mert szerinte tiszteletlenül bánt a szerelmével. Még az év júliusában pedig közterületen került konfliktusba valakivel, 

akit azért ütött meg, mert az szólt neki, hogy ne hallgasson olyan hangosan zenét.

Sőt a férfi egy későbbi találkozásuk során újra nekitámadt a sértettnek, akire azért haragudott, mert a korábbi esetről beszámolt a rendőrségen. A sértett a bántalmazás után bemenekült egy szociális intézménybe, 

ahol a segítségére siető családsegítő megkísérelte lecsitítani a vádlottat, aki erre életveszélyesen megfenyegette őt.

A vádlott nemcsak ekkor került összetűzésbe közfeladatot ellátó személyekkel, ugyanis amikor a kiskorú barátnőjének elrendelték átmeneti nevelésbe vételét, több alkalommal bement az illetékes hivatalba, és megfenyegette az ügyintézőket, hogy szüntessék meg a gyermekvédelmi intézkedést, illetve engedélyezzék, hogy a kiskorú lánnyal házasságot kössön.

A marcali nyomozók végül 2023 szeptemberében őrizetbe vették a vádlottat, aki később ügyészi indítvány alapján letartóztatásba került. Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a különös visszaesőnek minősülő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.