Idén is lesz TeSzedd, már tizenkettedik alkalommal

A kampányban a vállalatokat is szeretnék megszólítani.

2024. 03. 26. 11:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén tizenkettedik alkalommal, a Föld napjára időzítve, április 22-én elindul a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció, az ország legnagyobb önkéntes hulladékszedési programja – jelentette be Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium (EM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára. Kiemelte: a kormány 2011-ben indította el a hulladékszedési akciót, hogy erősítse a környezettudatos szemléletet, népszerűsítse az önkéntességét és megelőzze az illegális hulladéklerakást.

 – Tavaly az ország minden részén, összesen 2200 helyszínen, 1775 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a programban részt vevő családok, iskolai közösségek, civil szervezetek – idézte fel.

Mint mondta, 

a kampányban idén a vállalatokat is szeretnék megszólítani, a cégek részvételükkel a társadalmi felelősségvállalás keretében hozzájárulhatnak saját ESG-követelményeik teljesítéséhez.


Az államtitkár kitért arra, hogy kizárólag olyan hulladék gyűjthető, amely kézzel biztonságosan szedhető és zsákban elszállítható, ez elsősorban háztartási hulladékot jelent. 

– Építési törmelék, gyógyszer, motorolaj, elektronikai hulladék, akkumulátor, gumiabroncs nem gyűjthető, ezeket a Hulladékradar applikáción keresztül lehet bejelenteni 

– hangsúlyozta.
Hozzátette: az Energiaügyi Minisztérium támogatásával a programot koordináló NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. biztosítja a szükséges eszközöket – zsákokat, kesztyűket – valamint gondoskodik a hulladék elszállításáról.

Borítókép: TeSzedd! akció (Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.