Így bünteti Brüsszel a rászoruló magyar gyerekeket

Több mint tízmilliárd forint értékű gyermekvédelmi forrást tart vissza az Európai Unió Magyarországtól – írta Rétvári Bence államtitkár.

Forrás: Rétvári Bence Facebook-oldala2024. 03. 14. 11:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal és Brüsszel szívtelensége nem ismer határokat – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, belügyminiszter-helyettes Facebook-oldalán. Az államtitkár hangsúlyozta, 

a magyar gyerekeken bosszulják meg, hogy Magyarország védi a szuverenitását. Abszurd módon a gyermekvédelmi törvényre is hivatkozva tartják vissza a magyar gyermekvédelem fejlesztésére szánt 12 milliárd forintnyi EU-s forrást 

– közölte.

Rétvári Bence felidézte: a baloldal nem volt más kormányon sem, hiszen 2009-ben 13 milliárd forintot vontak el a gyermekotthonoktól, és minden gyermekotthoni dolgozótól elvettek egyhavi bért. Ezzel szemben míg 2010-ben 40,25 milliárd forint jutott a gyermekvédelmi intézményekre, 2022-ben már 127,1 milliárd forintot fordított a magyar kormány a gyermekvédelmi szakellátási intézmények működési kiadásainak támogatására. – A szigorú büntetőpolitikával pedig 2010 óta nyolcszorosára növeltük a börtönben ülő pedofilok számát. Nekünk a gyermekek védelme az első! – írta az államtitkár.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.