Ismét megrendezik az ország legnagyobb videójátékos eseményét

Az Országos Gaming Expo Magyarország legnagyobb videójátékos rendezvénysorozata. 2024-ben harmadik alkalommal rendezik meg az eseményt, amely összefogja hazánk gamereit és a geek kultúra rajongóit. Idén a programsorozat részeként minden vármegyében sajátos programmal várják a résztvevőket.

2024. 03. 20. 7:41
illusztráció (Forrás: Pexels)
illusztráció (Forrás: Pexels)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2022 és 2023 után 2024-ben harmadik alkalommal rendezik meg az Esport1 és a PlayIT Entertainment szervezésében Magyarország legnagyobb videójátékos rendezvénysorozatát, az Országos Gaming Expót. 

 

Minden vármegyeszékhelyen ingyenesen látogatható kiállítások és versenyek várják az érdeklődőket.

Az Esport1 közleménye szerint összesen 19 vármegyeszékhelyen töltik meg a csarnokokat a különböző színes és izgalmas programok március 22-étől május 19-éig. 

A szervező célja, hogy a múlt, jelen és jövő játékosai, a gaming és geek kultúra rajongói egyaránt jól szórakozzanak az egész napra elegendő kikapcsolódást biztosító helyszíneken. 

A rendezvényeken a legkülönbözőbb videójátékokhoz és klasszikus értelemben vett sportokhoz, játékokhoz kapcsolódó programokon lehet részt venni. A helyszínen elkülönített állomások várják a látogatókat, ahol szakértő segítség mellett bárki elmerülhet a konzolok, a képregények, sőt akár a cosplayek világában is.

2022-ben a FIFA 22, 2023-ban a Rocket League kapta a főszerepet az OGEX-en mint hivatalos esport játék. 2024-ben az EA Sports FC 24-ben mérik össze erejüket a versenyzők. Minden vármegyeszékhelyhez tartozik selejtező, Budapesthez összesen kettő, így összesen 20 kvalifikált játékossal rendezik meg a helyszíni döntőt a Hungexpón

Május 18-án és 19-én a Budapesti Comic Conon ér véget a 2024-es Országos Gaming Expo, egész hétvégén látogatható lesz az utolsó rendezvényhelyszín, ahol élőben lehet megtekinteni a már jól ismert programok mellett az OGEX 2024 EA Sports FC 24 Open területi győzteseinek mérkőzéseit.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.