Kirúgták a momentumos jelöltet, amiért nem állt be Juhász Péter mögé

Sajátosan értelmezi a liberális demokráciát a szélsőbaloldali törpepárt.

2024. 03. 13. 13:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kizárták a Momentumból Tomos Endrét, a párt V. kerületi képviselőjelöltjét, külsős bizottsági szakértőt, miután nem a szélsőbaloldali alakulat polgármesterjelöltjét, Juhász Pétert támogatta, hanem Kovács Alex Gábor helyi ellenzéki önkormányzati képviselőt – írja a Mandiner a Telex információi alapján. 

Bár Tomos a hivatalos értesítést még nem kapta meg, a Momentum elnökségétől telefonáltak rá, hogy döntést hoztak az ellene indított kizárási eljárásban.

A politikus elismerte, hogy tudja: a párt szabályzatába ütközött, amit csinált, és elfogadja a pártvezetés döntését.

A párt vezetésének küldött levelében Tomos leírta, a Momentum helyi elnökségéről már a Kerpel-Fronius Gábor indítása miatt kialakult helyzet miatt lemondott. Szerinte a Momentum Kerpel-Fronius visszaléptetése után végül egy olyan jelölt mögé állt be, aki már egyszer volt polgármesterjelölt, és kikapott a kerületben. Őt arról nem kérdezték, hogy mint helyi képviselőjelölt szeretne-e együtt dolgozni Juhász Péterrel.

Ahogy a Magyar Nemzet arról beszámolt, a Momentum már korábban is konfliktusba keveredett Juhász Péter miatt. Februárban meglepetésként érte a budapesti olimpia meghekkeléséről ismert pártot a bejelentés, miszerint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt visszavonta Juhász Péter támogatását az V. kerületben, ahol Donáth Anna pártja levette a tábláról a saját jelöltjét, Kerpel-Fronius Gábort, és beállt Juhász Péter mögé.

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese szerint a Kutyapárt arra hivatkozik, hogy túl közel kerülnének az ellenzékhez, ha Juhász Péter továbbra is az ő jelöltjük lenne. – Ez olyan mértékben logikátlan, életidegen gondolkodás, amivel azt jelzi a Kutyapárt, hogy velük még egyetérteni sem lehet – jegyezte meg a politikus. Úgy vélekedett, stratégiai hiba egy előválasztás előtt megvonni a politikai támogatást egy jelölttől, hacsak nem az volt a céljuk, hogy rontsák Juhász Péter esélyeit.

 

Borítókép: Juhász Péter szónokol (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.