Kisebb emberi tragédiák folyamatos sorozata vezetett ehhez a drámai balesethez

Két ember életébe került.

Forrás: Police2024. 03. 19. 15:02
autó Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ketten meghaltak, amikor Vésztő határában összeütközött két személygépkocsi – adta hírül a rendőrségi portál. Az a férfi, aki nem adott elsőbbséget a másik autósnak órák óta vezetett, és rosszul érezte magát. Egyik járműben sem kötötte be magát senki. A rendőrség befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Visszatérő rosszullétekkel vezetett le több száz kilométert egy férfi még 2022. szeptember 6-án, aki Sopronból Dobozra tartott, és útközben többször is megállt, mert nem érezte jól magát. Már majdnem célba ért, amikor este fél hét környékén megtörtént a tragédia. Vésztő külterületén, egy kereszteződésben nem adott elsőbbséget egy másik autósnak, és összeütköztek. A biztonsági öve nem volt bekötve, súlyosan megsérült. A másik autóban négyen ültek, ők sem használták a biztonsági övet. 

Ketten a helyszínen meghaltak, ketten súlyos sérüléseket, maradandó egészségkárosodást szenvedtek.

A férfi részletesen elmondta, milyen tünetei voltak vezetés közben. Hullámokban tört rá a rosszullét, olyankor megállt, pihent egy kicsit, majd mikor úgy érezte, képes megtenni a hátralévő utat, elindult. Egy ideig egy nő is vele utazott, aki – amikor kiszállt és elköszöntek egymástól – felajánlotta neki, hogy lepihenhet nála, mert látta rajta, hogy nincs jól. A férfi azonban megköszönte a lehetőséget, de elutasította azzal, hogy mielőbb haza szeretne érni, és folytatta az útját. Utóbb belátta, hogy nem lett volna szabad olyan állapotban vezetnie. Szerinte a baleset is azért történt, mert közvetlenül előtte rátört a rosszullét.

A most 37 éves dobozi férfit a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségével gyanúsítja, és a napokban vádemelést javasolt ellene.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.