Letartóztatták az ötéves kislányt késsel fenyegető férfit

A férfi a saját kirendelt gondnokait is zaklatta.

Forrás: MTI2024. 03. 01. 17:32
kés Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kirendelt gondnokait zaklatta, egy utcán sétáló férfit és kislányát pedig halálosan megfenyegetett az a férfi, akinek a letartóztatásáról pénteken döntött a Budakörnyéki Járásbíróság – közölte a Budapest Környéki Törvényszék az MTI-vel. Hozzátették: a férfi ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt álló gyanúsított 2022. szeptember 21. és 2022. október 26. között többször kereste fel személyesen és az interneten a számára gondnokul kirendelt sértettet azért, hogy kritizálja a munkáját, háborgassa és megfélemlítse. A férfi trágár hangnemben beszélt a nővel, pénzt követelt tőle, illetve bántalmazással is fenyegette. Ezért a sértett felmentését kérte gondnoki tisztségéből, amit az illetékes hivatal teljesített – írták.

Ezután újabb gondnokot – ismét egy nőt, a másik sértettet – rendeltek ki a gyanúsított számára. 2023. március 28. és 2023. április 19. között a gyanúsított ezt a gondnokát is több alkalommal felkereste, hogy munkáját kritizálja, háborgassa és megfélemlítse. Emiatt ez a sértett is kérte felmentését – közölték.

A gyanú szerint gondviselői fenyegetésén és zaklatásán kívül a férfi 2024. február 27-én az utcán bántalmazással fenyegetett meg egy férfit és ötéves kislányát. A vádlott ruhájából egy kést is elővett, majd 

a férfi és kislánya felé szúrt.

 A sértettnek sikerült kitérnie és értesítette a rendőrséget. Másnap őrizetbe vették a támadót – írták.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és – az ügyészi indítvánnyal egyetértve – elrendelte a letartóztatását április 1-jéig. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított fellebbezést nyújtott be ellene. A végzés nem végleges, de végrehajtható – tudatta a törvényszék.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.