Minden szülő megnyugodhat: Magyarországon biztonságosak a játékok + videó

A tesztek megbízhatóan kiszűrik a veszélyes játékokat.

2024. 03. 07. 18:10
Szentkirályi Alexandra, játék, roller, gördeszka Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaszi időszakban a családok több játékot vásárolnak, a jó időben kezdődik a rollerezés is. Gyermekeinket szeretjük biztonságban tudni, így gondolja ezt a fogyasztóvédelmi hatósági is, akik tavaszi játékellenőrzési akciót indítottak, amelynek célja a szülők nyugalmának és bizalmának megerősítése – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő egy ilyen ellenőrzésen vett részt és megnézte, hogy jól bírják-e a plüss állatok a szakítópróbát, stabilak-e a triciklik és a rollerek. A kormány biztosítja, hogy a hatóságok hatékonyan tudják végezni a dolgukat és az emberek biztonsággal vásárolhassanak a gyermekeiknek.

Honnan tudhatjuk, hogy egy gyermekjáték biztonságos?

–tette fel a kérdést Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalára feltöltött videóban. A fogyasztóvédelmi hatóságnak ebben kiemelt szerep jut, mert sok veszélyforrás bizony nem mindig ismerhető fel a vásárlók számára – mutatott rá.

A szigorú előírásoknak és az ellenőrzéseknek köszönhetően a szülők bízhatnak abban, hogy a boltok polcaira kerülő termékek biztonságosak.

– hangsúlyozta a kormányszóvivő.

A videóban látható, ahogy egy plüss nyúl fülét tesztelik, hogy meghatározott erőhatásra elszakad-e. A plüssök mellett rollereket, gördeszkákat és egyéb guruló játékokat is vizsgálnak.

A szakértő a videóban elmondta, hogy 

a tesztelt játékok 50-60 százaléka megbukik a teszteken,

valamint azt is elárulta, hogy évente 300-400 terméket vizsgálnak be.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.