Nem beszél Újbuda baloldali vezetése arról, hogy milyen szerződésben áll az önkormányzat a pedofília gyanújával őrizetbe vett pedagógiai asszisztenssel + videó

Tisztázatlan, hogy milyen munkát végzett a gyanúsított és nevelőanyjának cége a XI. kerületnek, az alpolgármesterek hallgatnak az ügyben. A helyi kormánypártok válaszokat és magyarázatot várnak.

2024. 03. 12. 15:15
Újbudai közgyűlés
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újbuda baloldali alpolgármesterei elmenekültek a Magyar Nemzet kamerái elől, nem adtak érdemi választ arra, hogy milyen szerződésben áll a XI. kerület a Szivárvány Óvoda szexuális kényszerítés gyanújával őrizetbe vett pedagógiai asszisztensének és nevelőanyjának cégével. 

A közelmúltban derült ki, hogy a Sokfilm Bt. éppen a DK-s László Imréék regnálása alatt kezdett egyre inkább gyarapodni pénzügyileg. 

A polgármester már korábban elutasította a válaszadást azzal kapcsolatban, hogy milyen elvégzett munkáért fizet az önkormányzat, most pedig Barabás Richárd, Újbuda párbeszédes alpolgármestere menekült inkább válaszadás helyett az önkormányzat épületébe. A politikus a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy a városvezetés mindent kommunikált, amit ezzel kapcsolatban lehetett, csakhogy ez nem így van. Kérdésünkre semmiféle értékelhető választ vagy bármilyen információt nem adott.

A kerület másik alpolgármestere hasonlóképpen tett. 

A momentumos Erhardt Attila azonban annyit elárult, hogy már 2015-ben és 2016-ban is szerződésben álltak a céggel.

Csakhogy a 2018-as választások előtt a Sokfilm Bt. bevétele még a nullához közelített, míg a baloldali városvezetés alatt már milliós bevétele volt.

A cég másik tulajdonosa a gyanúsított nevelőanyja. Gy-né M. Ilona volt egyébként a felelős hosszú éveken keresztül az óvodákért is. 

Sokak szerint akkora befolyása volt a Humánszolgáltatási Igazgatóság igazgatójaként, hogy a nevelt fiával kapcsolatos jelzések ellenére, éppen miatta nem mert határozottan fellépni a pedofíliagyanús ügyben az óvoda intézményvezetője.

 A Magyar Nemzet megtalálta a nyugdíjba menetele után is az önkormányzatnak dolgozó vezetőt, aki azonban elhárította a válaszadást.

A kormánypártok szerint ugyanakkor a baloldali önkormányzatnak magyarázatot kell adnia arra, hogy miért és milyen munkát végzett a városvezetéssel szoros kapcsolatot ápoló asszony és gyanúsított fiának cége. Szabó László, a helyi Fidesz frakcióvezetője megjegyezte: testületi ülésen is felszólították magyarázatadásra a polgármestert, a baloldal azonban ezt elutasította. Vagyis a pedofilgyanús ügy részleteiről hallgat a baloldal.

Borítókép: Újbuda vezetése (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.