Ő lesz a Fidesz új országgyűlési képviselője

A Nemzeti Választási Bizottság egyhangúlag, 13 igen szavazattal döntött arról, hogy ki tölti be a Varga Judit lemondása után megüresedett országgyűlési képviselői mandátumot.

Forrás: Index2024. 03. 12. 19:42
FARKAS Örs
Budapest, 2020. augusztus 5. Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivõje tájékoztatót tart a nemzeti konzultációról Budapesten 2020. augusztus 5-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Judit országgyűlési képviselő, volt igazságügyi miniszter február 10-én, a „kegyelmi ügyként” elhíresült eset után jelentette be lemondását. A Nemzeti Választási Bizottság március 12-i ülésén született döntés a Varga Judit lemondása után megüresedett mandátum kiadásáról. A Fidesz–KDNP Farkas Örsöt jelölte a képviselői helyre, aki a 2022-es országgyűlési választásokon a Fidesz–KDNP-lista 162. helyén állt – közölte az Index.

 

Rogán Antal helyettes államtitkára

Farkas Örs jelenleg a Miniszterelnöki Kabinetirodánál a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő helyettes államtitkár. A kormány oldalán elérhető életrajza szerint dolgozott többek között a MÁV Vagyonkezelő Zrt.-nél bérbeadási igazgatóként, az MFB Ingatlanfejlesztő Zrt.-nél ingatlanhasznosítási igazgatóként, valamint a Józsefvárosi Gazdálkodási Központnál vagyongazdálkodási igazgatóként. A nagypolitikában már régebb óta Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök beosztottjaként dolgozik, az ország a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivőjeként ismerhette meg, amely posztra 2020-ban nevezték ki.

Borítókép: Farkas Örs (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.