Óriási aszteroida száguld a Föld felé

Kétszer akkora, mint a Körszálló.

2024. 03. 23. 8:08
null
Dél-Ausztrália, 2020. december 6. A japán ûrkutatási hatóság (JAXA) által közreadott kép a Hajabusza-2 japán ûrszonda kapszulájáról, amint belép a Föld légterébe Dél-Ausztrália állam sivatagos területe felett 2020. december 6-án. A Ryugu aszteroidáról mintát hozó ûrszonda kapszulája kétféle talajmintát hozott a Földre: egy olyat, amely a Ryugu felszínérõl származik és egy másikat, amelyet az aszteroida felszíne alól vett. MTI/EPA/JAXA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatala, a NASA figyelmeztetése szerint egy 128 méteres aszteroida közeledik a Föld felé. A 2024 EU4 azonosítójú égitest

kétszer akkora, mint az újszegedi magasház

vagy a budapesti Körszálló – írja a Metropol.

A 128 méteres aszteroida a NASA előrejelzése szerint 2024. március 23-án, szombaton 7,24 millió kilométerre halad majd el bolygónk mellett.

Nemrég, március 12-én közelítette meg a Földet a 107 méter magas, 2015 FM34 azonosítójú aszteroida.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/JAXA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.