Pisztollyal fenyegette ismerősét, hogy megköszönje a vendéglátást

Fő az udvariasság.

2024. 03. 12. 15:37
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a vádlott 2023. szeptember közepén este, miskolci lakása előtt találkozott férfi ismerősével, aki egy kiskorú lánnyal beszélgetett. A vádlott bekapcsolódott a társalgásba, majd egészen az éjszakai órákig együtt italozott a férfival, és azzal kezdett dicsekedni, hogy fegyvere van – írja közleményében az Ügyészség.

„A vádlott a lakásból kihozott egy kilenc milliméteres kaliberű lőfegyver látszatát keltő gázpisztolyt. Jobb kezében tartotta, csőre húzta és hadonászott vele. A férfiban ez félelmet keltett, ezért azt mondta, hogy hazamenne. Az elkövető indulatosan rászólva azt követelte, hogy menjen be, és köszönje meg a vendéglátást az élettársának. Ezzel egyidejűleg bal kézzel megfogta a sértett vállát és a pisztolyt a kezében tartva behúzta a lakásba, ahol maga előtt tolta a konyháig. Az étkezőhelyiségben 

átkarolta a sértettet, erőteljesen magához húzta, a pisztolyt a hasához szorítva, ismét köszönetnyilvánításra szólította fel, mire a sértett az élettársnak udvariasan megköszönte a vendéglátást.

A vádlott elengedte a távozni akaró férfit, majd a pisztollyal útját állta, és arra kérte, hogy igyon meg vele egy felest. A sértett azonban többször felszólította, hogy tegye el a fegyvert, és engedje ki a lakásból, aminek végül eleget tett.”

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a gázriasztó fegyver elkobzásával.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.