Potápi Árpád János: Ma már egységes Kárpát-medencei térről beszélhetünk a kultúra és a média területén

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára ismertette, idén is több milliárd forintot fordít a kormány a külhoni magyarság támogatására.

2024. 03. 04. 12:29
20240304__MI_144
20240304 Budapest Potápi Árpád sajtótájékoztató Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetpolitika alapja a folyamatosság és a stabilitás Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerint. 

Egységes nemzet akkor van, ha erős a magyarországi és a Kárpát-medencei magyarság

– emelte ki a politikus, aki elárulta, a nemzetpolitika alapja a folyamatosság és a stabilitás. Potápi a sajtótájékoztató során ismertette, három pályázati programot hirdettek meg, hárommilliárdos keretösszeggel. 

2011 óta több mint harmincezer projektet támogatott a kormány, csak a tavalyi évben pedig 2571 pályázat valósult meg ennek a támogatási rendszernek köszönhetően

– jegyezte meg a politikus, majd részleteket is elárult a programokkal kapcsolatban. 

Az Együttműködő nemzet programmal kapcsolatban Potápi kiemelte, kétmilliárd forintos keretösszegből kívánják támogatni a Kárpát-medencei pályázókat, akiknek ötszázezer forinttól kétmillió forintig terjedő összegeket nyerhetnek el. Emellett pedig elkülönítettek egy ötszázmilliós keretet a diaszpórában élő magyarság támogatására. 

Emellett kiírták a Kárpát-medencei testvértelepülési pályázatot is, amelynek részeként szintén ötszázmillió forintos keretből ötszázezertől kétmillió forintig lehet támogatásokat igényelni a kormánytól 

Ennek támogatási formának köszönhetően, amelyet 2015-ben hirdettünk meg először, 703 önkormányzat 684 határon túli településsel vagy megyével épített ki szorosabb kapcsolatot

– emelte ki a politikus. 

 

Borítókép: Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.