Több óvodában is dolgozhatott az újbudai pedofil

Lapunk információi szerint a szexuális kényszerítéssel vádolt férfi a baloldali önkormányzat több intézményében is munkát vállalhatott a letartóztatása előtt.

2024. 03. 03. 16:44
Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább két, az újbudai önkormányzat igazgatásában és fenntartásában álló intézmény munkavállalója lehetett az a fiatal férfi, aki gyanú szerint egy mosdóban fajtalankodott egy kisfiúval. 

A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanakkor miután az egyik óvodában panaszt tettek ellene, nem kirúgták, hanem áthelyezték a kerület másik intézményébe. 

 

Fontos pozícióban

A pedofil férfival, Győrffy Péterrel szembeni megengedő bánásmódot a kerület baloldali vezetése lapunk értesülései szerint azért alkalmazta, mert annak édesanyja fontos pozíciót tölt be a XI. kerületi önkormányzatnál. Győrffyné Molnár Ilona a kerület humánszolgálati igazgatóságának vezetője, közvetetten az ő felügyelete alatt működnek többek között az önkormányzat köznevelési intézményei.

Amint arról már a Magyar Nemzet is beszámolt, egy hónapra letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) azt az óvodai alkalmazottat, aki ellen a XI. kerületi Rendőrkapitányság szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást – tájékoztatta lapunkat a Fővárosi Törvényszék. A fogvatartás helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölték ki.

Úgy tudjuk, a szülőknek jó ideje gyanús volt a baloldali irányítású önkormányzat egyik óvodájában dolgozó férfi. 

A szülők félelmeit igazolta a rendőrségi nyomozás, az egyenruhások pedig pénteken le is csaptak a férfira, akit őrizetbe vettek.

 

Egy mosdóban fajtalankodhatott egy kisgyermekkel

Úgy tudjuk, a férfit jelenleg 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítéssel gyanúsítják. Értesülésünk szerint a 

pedagógiai asszisztens az óvoda területén lévő mosdóban fajtalankodhatott egy kisgyermekkel. 

Emellett a bírósági végzésben az is szerepel: 

adat van arra is, hogy a gyanúsított a felügyelete alatt álló, 12. életévét be nem töltött gyerekek sérelmére szexuális erőszakot követett el.

Utóbbival egyelőre még nincs meggyanúsítva.

 

Nem mertek lépni ellene

A botrányos esettel kapcsolatban Újbuda Önkormányzata is közleményt adott ki.  Mint írták, a rendőrség február 23-án kezdett adatgyűjtésbe egy névtelen bejelentés alapján. Újbuda Önkormányzata is ekkor értesült először az ügyről. Az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel, 2018-ban kezdődött munkaviszonyának megszüntetésére haladéktalanul sor került, köznevelési foglalkoztatotti jogviszonya pedig megszűnt.

A közleményben azt is megemlítették, hogy korábban az érintett pedagógusasszisztens munkájával kapcsolatban panasz sem az óvoda vezetéséhez, sem az önkormányzathoz nem érkezett.

Ezzel szemben a Magyar Nemzet úgy értesült, hogy 

igenis volt panasz a férfira, egy kisfiú szülei jelezték a problémát az óvónőknek, majd az óvodapedagógusok is az intézményvezetőnek,

de mivel a gyanúsított anyja az önkormányzatnál dolgozik, nem mertek fellépni ellene.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.