Szenved az LMP: nagyon el akarják indítani Vitézyt

Bejelenteni őt egyelőre még nem sikerült.

Forrás: MTI2024. 03. 16. 19:51
Forrás: FB/Vitézy Dávid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ki kellene szabadítani Budapestet a szellemi polgárháborúból – jelentette ki az LMP frakcióvezető-helyettese mai budapesti sajtótájékoztatóján, jelezve: a helyzet megoldását Vitézy Dávid főpolgármesterré választásában látják. Úgy tűnik, azzal együtt is, hogy hónapok alatt sem sikerült megegyezniük vele, így egyelőre még Vitézy Dávid indulásának hivatalos bejelentésére is várni kell. Jelenleg azt sem tudjuk, hogy indul-e a főpolgármester-választáson.

 

Az LMP Vitézy mellett kampányol

– Az egyik politikai oldal azt hangoztatja, hogy a főpolgármester-választáson valójában Orbán Viktor ellen kell küzdeni, a másik azt, hogy Gyurcsány Ferenc ellen, pedig nem valami ellen, hanem valamiért kell küzdeni. Azt látjuk az LMP-ben, hogy az elmúlt években Budapest a pártpolitikai csatározások színhelyévé vált, és mind a két főpolgármester-jelölt, Szentkirályi Alexandra és Karácsony Gergely személye is ezt erősíti – mondta  az LMP országgyűlési képviselője, aki korábban egyébként a IV. kerület alpolgármestere volt.

Kanász-Nagy Máté rámutatott, Karácsony Gergely a nemzeti ünnepen olyan szerepben tűnt fel, mint az ellenzék vezetője, aki ismét miniszterelnök-jelölt szeretne lenni. 

– Az önkormányzati választások arról szólnak, kit bízzunk meg azzal, hogy Budapest ügyeit intézze és jobbá tegye ezt a várost – tette hozzá.

Kanász-Nagy Máté a feladatok közül kiemelte egyebek mellett a lakhatás, a zöldfelületek, a munkahelyteremtés, a közlekedésszervezés, az egészségügy és a szociálpolitika erősítését, valamint a maxi-Dubaj beruházás kérdését.

Közölte: az LMP szerint Karácsony Gergely vagy Szentkirályi Alexandra helyett egy harmadik útra és egy harmadik személyre van szükség; ennek a helyzetnek a megoldását Vitézy Dávid megválasztásában látják..

 

Borítókép: Vitézy Dávid (Forrás: Facebook/Vitézy Dávid)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.