Tarlós István is Szentkirályi Alexandrát javasolta főpolgármester-jelöltnek, elmondta róla a véleményét is

A volt főpolgármester az esélylatolgatásba is belement.

Forrás: Hír Tv2024. 03. 16. 18:51
null
Forrás: Facebook/ Szentkirályi Alexandra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István a Hirado.hu-nak mondta el, mi a véleménye arról, hogy a Fidesz Szentkirályi Alexandrát indítja a főpolgármester-választáson: 

Szentkirályi Alexandrának van a legjobb rálátása az önkormányzat spektrumának egészére, ismeri a várost, erős lobbierővel rendelkezik, jól kommunikál, míg Vitézy agresszíven hadar, Karácsony pedig általában jajveszékel

– mondta Tarlós István, majd úgy folytatta:

– Most, hogy ismerjük mind a három igazán komolyan vehető jelöltet, a kontextus megváltozott. Fontos, hogy női jelölt van, a mai világban pozitív fejlemény, ha nő vezethet egy milliós nagyvárost, Sau Paulónak és Rio de Janeirónak már 20 éve is női főpolgármestere volt, számít a megjelenés is, nem mindegy, milyen a város arca – mutatott rá Tarlós István, akitől azt is megkérdezték, volt-e ráhatása arra, hogy egykori helyettesét jelölte az önkormányzati választáson a Fidesz.

– Jóval korábbi nyilatkozatomban tényleg én is javasoltam Alexandrát, de nem beszéltem erről a jelölésről a Fidesz vezetőivel. Úgy látszik, ebben a kérdésben egyformán járt az eszünk

– válaszolta a korábbi főpolgármester.

 

Milyenek az esélyei Szentkirályi Alexandrának?

Arról, hogy Szentkirályi Alexandra milyen esélyekkel indulhat Karácsony Gergely ellen, úgy vélekedett: 

„ha Szentkirályi Alexandra a pozitív kommunikációra helyezi a hangsúlyt, reális esélye lehet a győzelemre.”

 

A volt főpolgármester kitért arra is, hogy Vitézy Dávid még nem jelentette be hivatalosan, hogy elindul-e a főpolgármesteri tisztségért.

– Kezd már kicsit komikussá válni az ő indulásának a kérdése is, hónapok óta egyeztet az LMP-vel, én bizonyára nem tárgyaltam volna hónapokig egy ellenzéki párttal a főpolgármester-jelölésről

– mondta.
 

Budapest a jövő városa, amelyet jelenleg a múlt emberei vezetnek

Ahogy a Magyar Nemzet is beszámolt róla, Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán jelentette be, hogy indul a főpolgármesteri címért. A bejegyzésben megosztott videóban leszögezte: a nemzet fővárosa Gyurcsány Ferenc fogságában van, aki főpolgármestert csinált Karácsony Gergelyből. Mint mondta, Karácsony a 2010 előtti baloldali politika lejárt lemeze.

– Itt az ideje, hogy lecseréljük ezt a lejárt lemezt. A nemzet fővárosa olyan polgármestert érdemel, aki nem a kormány ellen harcol, hanem együttműködik a kormánnyal

– tette hozzá.

 

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Forrás: Facebook/ Szentkirályi Alexandra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.