Újabb ötlettel rukkolt elő Vitézy Dávid

A főpolgármester-jelölt ragaszkodik a BKK-rendészethez.

2024. 03. 25. 9:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ne csináljunk már ebből a témából is politikát – reagált Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt az általa felvázolt új BKK-rendészet létrehozásáról szóló javaslatát ért kritikákra. Emlékeztetett, hogy a terv két irányból is kritikát kapott: a Város Mindenkié hajléktalanügyi mozgalom azt a mondatot tette kritika tárgyává, miszerint a tömegközlekedés nem lehet hajléktalanszálló.

Karácsony Gergely főpolgármester pedig nettó fideszes hergelésnek nevezte a BKK-rendészetre vonatkozó tervem

– fogalmazott Vitézy Dávid. Szerinte a fideszes, az ellenzéki és a nem politikai táborokban gondolkodó utasok egyaránt megérdemlik, hogy biztonságos és kulturált körülmények között utazhassanak, ez tehát nem pártpolitikai kérdés.

Utazom én is, látom, amikor a villamos fele üres, mert befogott orral is alig lehet ott megmaradni. Ne tegyünk úgy, mintha ez normális lenne

– érvelt a főpolgármester-jelölt, és azt javasolta: ha Karácsony szerint ez csak hergelés, kérdezze meg az utasokat vagy utazzon egyet a 28-as villamoson.

Vitézy Dávid jelezte, természetesen a fővárosi szociális ellátórendszer keretei között segíteni kell mindenkinek, aki segítségre szorul. Ezen a fővárosban

bérlakások építésével és a szociális ellátórendszer továbbfejlesztésével kell segíteni, nem félrenézéssel a tömegközlekedésen jelentkező problémákról

– hangsúlyozta, kiemelve, programjában ezek is szerepelni fognak.

Vitézy Dávid úgy látja, mivel számos esetben nem feltétlenül bűncselekményekről, hanem az utazási szabályok megsértéséről van szó, ezért a rendőrség nem mindig tud vagy van kapacitása fellépni. – Ezért kell a Fővárosi Önkormányzati Rendészetet fejleszteni, mely az elmúlt öt évben elvesztette felügyelői létszámának közel harmadát, 203-ról 145-re csökkent a fővárosi rendészek száma az önkormányzati ciklus eleje óta – fogalmazott. Leszögezte: ha főpolgármester lesz, ezt a folyamatot megfordítja, létrehozza kétszáz fővel a BKK-rendészetet hatósági személyekből álló önkormányzati rendészekkel.

– A BKK kék lámpás autói segítségével a rendészek akár a mozgásban lévő tömegközlekedési járműveket is le tudják majd követni, és így gyorsan az egész városba oda tudnak érni, ha a járművezető vagy az utasok segítséget kérnek – vázolta fel a tervét Vitézy Dávid, aki szerint a messziről bűzlő, másokat zaklató, nőket fogdosó utasokkal szemben érvényesíteni kell az utazási szabályokat.

 

Borítókép: Vitézy Dávid (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.