Újabb rászorulóknak segített a Mészáros Csoport alapítványa

Csaknem negyedmilliárd forint támogatást osztottak szét.

2024. 03. 28. 12:57
TÓTH Krisztina
Balatonalmádi, 2022. augusztus 2. Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója beszédet mond a Mészáros Alapítvány VI. konferenciáján Balatonalmádiban 2022. augusztus 2-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét negyedmilliárd forinttal segít civil szervezeteket és magánszemélyeket a Pro Filii Alapítvány. Az idei első negyedévben benyújtott mintegy 765 pályázó összesen 4,1 milliárd forint támogatást igényelt a Mészáros Csoport alapítványától. A kuratórium döntésének értelmében végül 53 pályázat részesült pozitív elbírálásban, mintegy 248 millió forint értékben – közölte az alapítvány.

A Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló, Pro Filii Alapítvány még karácsony előtt döntött az idei negyedik alkalommal meghirdetett pályázatokról annak érdekében, hogy a támogatások mielőbb eljussanak a rászorulókhoz.

Az idei év első negyedévében a kuratórium a 230 beérkezett magánszemély pályázatából 22 pályázónak csaknem 57 millió forintos, az 535 beérkezett civil és nonprofit szervezet kérelméből pedig 31-nek 191 millió forintos támogatásáról döntött. A Pro Filii Alapítvány céljával összhangban előnyben részesültek azok a kérelmek, amelyek célcsoportja egészségügyi-, szociális vagy más okból hátrányos helyzetű gyermekek, a támogatás segítségével pedig szélesebb körű segítségnyújtás valósítható meg. Az alapítvány a 22 magánszemélyből húsz olyan családot támogat, amelyek ritka betegségben szenvedő, vagy mozgássérült gyermeket nevelnek és a támogatási összeget a gyermekek gyógykezelésére fordíthatják.

Esélyt kaphat a gyógyulásra többek között egy tizenkét éves kisfiú, aki egy nagyon ritka, úgynevezett Smith–Lemli–Opitz szindrómával született, valamint egy kétéves kisfiú is, aki még magzati korban többszörös agyvérzést szenvedett.

A szervezetek közül a Budapest Önkéntes Mentőszervezet Egyesület csaknem 8,5 millió forintos támogatásban részesül, amelynek köszönhetően egy életmentő kutatóeszközt szerezhet be. Támogatást kapott a Ments Életet Közhasznú Alapítvány is, amely a leukémiából gyógyuló gyermekek számára szervez véradásokat.

A szociális és egészségügyi támogatásokon túl az alapítvány kulturális, tudományos és sport tárgyú pályázatok támogatásáról is döntött. 

A beérkezett csaknem nyolcszáz pályázat azt bizonyítja, hogy óriási igény van a versenyszféra társadalmi felelősségvállalására, amelyben a Mészáros Csoport az élen jár. Az alapítvány működése óta két és negyedmilliárd forintot fordítottunk civil szervezetek és magánszemélyek támogatására, stratégiai partnereinken keresztül pedig további kétmilliárdot a legsérülékenyebb társadalmi rétegekre.

– mondta Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport társadalmi felelősségvállalás igazgatója, aki egyben a Pro Filii Alapítvány kurátora is.

Borítókép: Tóth Krisztina (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.