A Momentum az uniós forrásokkal kampányol, de Cseh Katalin botrányát nem említik

Cseh Katalinék azzal kampányolnak, hogy sokat lobbiztak azért, hogy az uniós források a megfelelő helyekre kerüljenek, azt viszont nem említik meg, hogy pont uniós források miatt van nyomozása a hozzá köthető céghálózatnál.

2024. 04. 16. 16:40
CSEH Katalin
Budapest, 2024. február 24. Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselõje beszédet mond az ukrajnai háború kitörésének második évfordulóján tartott demonstráción Budapesten, az orosz nagykövetség épülete közelében 2024. február 24-én. A tüntetést a Momentum Mozgalom és az Európához Tartozunk Egyesület szervezte. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ahogyan arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a közelmúltban több helyszínen is házkutatást tartott a Cseh Katalin nevéhez köthető uniós botrány miatt a hatóság. Az ügyben a NAV költségvetési csalás gyanújával nyomoz és az elmúlt években már két gyanúsítottat is kihallgattak.

Ehhez képest a Momentum kampányvideójában azzal büszkélkednek, hogy Cseh Katalin javaslatára uniós feketelistára kerülnek azok a cégek, akik csaltak az EU-s forrásokkal, hogy többet ne pályázhasson az aki, csalt.

A Cseh Katalinhoz köthető botránnyal 2021 nyarán, az Anonymus álarcos alak leleplező anyagai után kezdett foglalkozni a sajtó. 

A nyilvános adatok alapján ugyanis arra lehetett következtetni, hogy a Cseh Katalinék családi vállalkozásához köthető céghálózat tagjai bűncselekménygyanús körülmények között pályáztak és nyertek el 4,8 milliárd forintot.

 A nyomozók megállapították, hogy a vállalkozások összehangoltan pályáztak uniós és hazai pénzekre. Több esetben azonos volt a cégek székhelye, fióktelepe, ügyvezetője, de párszor egyezés mutatkozott a beszállító személyében és a projekt megvalósításának helyszínében is.

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.