Áll a bál a hegyvidéki előválasztás körül

A napokban a hegyvidéki előválasztás egyik résztvevője, Visi Piroska, a Hegyvidék Jövőjéért Egyesület jelöltje azt állította, hogy a Momentum név szerint küld leveleket olyan választóknak, akik soha nem adták meg személyes adataikat a pártnak. A Momentum rágalmazással vádolta Visi Piroskát. Az üggyel kapcsolatban az előválasztásokat lebonyolító szervezet elnöke is megszólalt.

2024. 04. 13. 22:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hegyvidéki ellenzéki előválasztás egyik indulója azt állítja, momentumos vetélytársa név szerint küld leveleket olyan választóknak, akik soha nem adták meg személyes adataikat a pártnak – írja a Mandiner.

Egy ilyen levelet kapott a fiam is a minap, aki szintén nem volt feliratkozva soha semmilyen momentumos adatbázisra

– panaszkodott a közösségi médiában Visi Piroska, aki szerint egy közös van a címzettekben: minden érintett részt vett a 2021-es ellenzéki előválasztáson, vagy azt követően jelentkezett segítőnek a közös ellenzéki kampányhoz, aminek az adatbázisát a pártoknak már törölniük kellett.

 

Mit szól a Civil Választási Bizottság?

Magyar György szerint az előválasztást lebonyolító Civil Választási Bizottság (CVB) nem lehet döntőbíró a kérdésben, mert ilyen formában nem kontrollálja a hegyvidéki előválasztást. A felek csak annyit kértek tőlük, hogy valakit delegáljanak szavazatszámlálónak, ami meg is történt. A CVB egyik tagszervezete, a Számoljunk együtt! egyik reprezentánsa vesz részt a számlálásban.

– A felek által kötött megállapodás határozza meg, hogy milyen eljárásokat kell ilyenkor alkalmazni, de az biztos, hogy az adatvédelmi jogszabályokat be kell tartani, és az ezzel kapcsolatos jognyilatkozatokat a jelölteknek, jelölő szervezeteknek és választóknak el kell fogadniuk – fogalmazott a CVB elnöke.

Borítókép: Illusztráció (Hegyvidéki Önkormányzat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.