Antiszemita támadások Olaszországban, szökött elefánt a forgalomban, börtön a korrupt boncmestereknek – ezek voltak a hét videói

A Magyar Nemzet heti videós összeállítása.

2024. 04. 20. 5:53
Bolkestein, Frits
Hága, 2019. május 29. Frits Bolkestein egykori holland politikus a kipaviselés joga mellett kiálló hágai tüntetésen 2019. május 29-én. A demonstrációt a Centrum Informatie en documentatie Israel nevû holland szervezet kezdeményezte arra válaszul, hogy a német szövetségi kormány antiszemitizmus elleni kormánybiztosa közölte: a zsidóellenesség erõsödése miatt nem javasolja a Németországban élõ zsidóknak a kipa nyilvános viselését. MTI/EPA/ANP/Remko De Waal Fotó: Remko De Waal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Antiszemita támadások az olasz egyetemeken: Giorgia Meloni olasz miniszterelnök is elítélte a római diákegyletek által elkövetett erőszakot.

 

Elefánt sétált az autósok közé az úton: Violát, egy vándorcirkusz elefántját éppen fürdették egy parkolóban, amikor egy autó hangja megijesztette a hatalmas állatot, és futásnak eredt – számolt be róla az NBC Montana amerikai helyi televízió.

 

Tovább dagad a szólásszabadság elleni botrány Brüsszelben: kiszállt a brüsszeli rendőrség a NatConra, végzésük volt arról, hogy le kell állítani a rendezvényt.

 

Így úszott az özönvízben Dubaj: Brutális felvételek terjednek a közösségi oldalakon a heves esőzésről és annak következményeiről.

 

Magyarok ilyet még nem hallottak, ez 100%  – Trinidad és Tobago karibi szigetországba utazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A fővárosban különleges meglepetéssel készültek számára, a helyi nemzeti hangszereken játszották el a magyar himnuszt.

 

Sport

Itt a titok , amiért Lunyin kivédte 11-esét: Három rontott 11-es is volt a Manchester City és a Real Madrid közötti büntetőpárbajban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Ezek közül Bernardo Silva esete különösen kínos, hiszen középre, Andrij Lunyin kezébe emelte a labdát. Bernardo Silva korábban már rúgott így gólt Kepának, aki most felkészítette Lunyint, mire számíthat.

 

Párizs 2024: fellobbant az olimpiai láng: Kedden délelőtt a görögországi Olümpiában fellobbant a párizsi olimpia lángja.

 

Vasárnap a magyar női kézilabda-válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a debreceni selejtezőtorna vasárnapi zárómeccsén 37-28-ra legyőzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett.

 

Kovács István nullás osztályzata, a BL-beli teljesítményéért is kapott már büntetést: Kovács István rengeteg támadást kapott a Barcelona és a PSG e heti Bajnokok Ligája-meccse után. A romániai magyar játékvezető pályafutása is kiváló példa arra, hogy a legjobb sípmestereknek is vannak gyengébb meccsei, ugyanakkor Barcelonában Kovács István biztosan nem hibázott, mint a tavaly BL-negyeddöntőben.

 

Belföld

Hajtóvadászat indult az éjszakai halálos karambolt okozó autó sofőrje és utasai után: Hét nepáli állampolgár ellen adtak ki elfogatóparancsot.

 

„Ez egy szép találat” – Magyar Péter elképesztő magyarázattal állt elő a DatAdat-ügyben: Magyar Péter Battonyán folytatta országjáró útját, a Tisza Párt alelnöke tagadta, hogy bármilyen kapcsolatban állna a Bajnai Gordonhoz köthető cégcsoporttal. Szerinte tévedés történt.

 

Ennyi volt, börtönbe küldenék a korrupt boncmestereket, akiket temetkezési vállalkozók vesztegettek meg:

 

Gigantikus mennyiségű drogot foglaltak le egy bűnszövetkezettől: Az egyik bűnöző megszökött, ellene elfogatóparancs van érvényben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.