Egyre erősebb Európában a nemzeti erőket képviselők többsége

Deutsch Tamás a következő EP-ciklus négy legfontosabb csatateréről is beszélt.

2024. 04. 09. 12:30
Tamas Deutsch, head of the Fidesz delegation to the European Parliament, speaks at the congress of the Fidesz Hungarian Civic Alliance Federation at Hungexpo, Budapest, November 18, 2023. (Photo: MTI/Szilard Kosticsak)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egyre inkább megerősödik a Brüsszel jelenlegi vonalvezetésével szemben abszolút kritikus, szuverenista, nemzeti erőket képviselő, békepárti, az illegális migrációt megállítani akaró többség – mondta a Fidesz európai parlamenti (EP-) listavezetője a közrádióban. Deutsch Tamás közölte, 

az utóbbi egy évben az Európai Unió tagországaiban rendezett parlamenti választásokon jelentősen előretörtek a jobboldali, konzervatív erők Hollandiától Spanyolországig, Finnországtól Svédországig. 

– E tények alapján már a brüsszeli fősodorba tartozó orgánumok is ijedten beszélnek arról, hogy ezek a választási eredmények megismétlődhetnek június 9-én Európa-szerte, ez pedig átrendezheti az EP erőviszonyait – emelte ki.
Mint fogalmazott, a kereszténydemokrata gyökerű Európai Néppárttal, annak totális árulása miatt ma már öt baloldali párt együttesen az EP nyolcvan százalékát adja, ők diktálnak Európában, ezen a helyzeten változtathat a választás.

– A Fidesz–KDNP célja, hogy megnyerje a választást, hogy tudja képviselni a nemzeti érdekeket, megvédeni hazánkat a Brüsszelből kiinduló, a szuverenitásunkat fenyegető támadásokkal szemben 

– mondta a kormánypárti listavezető.
A szintén az általános elégedetlenséget jelző gazdatüntetésekkel kapcsolatban azt mondta, már egy évtizede módszeres, brutális támadásokat intéz Brüsszel az európai agrárgazdaság ellen, és ez ma már az európai élelmiszer-biztonságot fenyegeti. – A gazdák Nyugat-Európa-szerte fellázadtak és megmutatják, nem hajlandók tovább eltűrni, hogy szűkül a gazdasági mozgásterük. A Fidesz–KDNP listáján a magyar gazdák legkeményebb, legkövetkezetesebb érdekképviselete végett szerepel Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke – tette hozzá.

A következő EP-ciklus négy legfontosabb csatatere között Deutsch Tamás elsőként említette, hogy 

az elvakult, háborúpárti uszítás a brüsszeli bürokrácia hangja, holott azonnali tűzszünetre és béketárgyalásra lenne szükség. 

– A második az új migrációs paktum, amely lefegyverzi Európát az illegális migrációval szemben. Meg fogjuk védeni Magyarországot a migránsáradattól, fenntartva a műszaki és jogi határzárat. 

Ide nem fognak illegális migránsokat bekényszeríteni, Magyarország nem lesz bevándorlóország

 – szögezte le a politikus.
A harmadik fontos vitatéma – mint fogalmazott – a Brüsszel által lelkesen propagált genderideológiai őrület, a negyedik pedig a magyar nemzeti szuverenitást fenyegető törekvések, a folyamatos politikai nyomásgyakorlás, zsarolás, az uniós fejlesztési pénzeinkhez való hozzáférés jogellenes akadályozása.


Borítókép:  Deutsch Tamás (Fotó: MTI/ Kosticsak Szilárd)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.