Európa-szerte arról szólnak a hírek, hogy a következő pápa magyar lesz

Minden okunk megvan rá, hogy ezt gondoljuk.

2024. 04. 02. 12:02
null
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar lesz a következő pápa? – teszi fel a kérdést a Brussels Signal legfrissebb cikkében, majd azzal folytatják, jó okunk van azt gondolni, hogy a következő pápa európai lesz. A cikk emlékeztet, Ferenc pápa egészségi állapota egyre aggasztóbb. Kiemelik,

az egyik jelölt, akire mindenki gondol, Erdő Péter bíboros, aki otthonosan mozog a vatikáni intézményekben, két éve pedig hatalmas figyelem irányult rá a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmával.

– Ferenc pápa 87 éves, az elmúlt három évben két műtéten esett át és rendszeresek az orvosi látogatások is. A pápa egészségi állapota miatt mindenkiben felmerül a kérdés, milyen lesz a következő konklávé, és ki lehet Ferenc pápa utódja – írták, majd hosszasan taglalják, hogy kik az esetleges jelöltek. Megjegyzik, hogy amiatt is esélyes lehet egy európai pápa, mert a latin-amerikai tapasztalatok után a bíborosok szeretnének visszatérni egy rendezettebb kormányzási stílushoz; ezt korábban az európai pápák garantálták.

 

Borítókép: Erdő Péter húsvéti szentmiséje (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.