Fontos üzenetet küldött a pedagógusoknak a MÁV

Erre kell figyelni a csoportos utazások szervezésénél, ami a kísérők számára immáron ingyenes.

Forrás: MÁV2024. 04. 14. 11:32
null
Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csoportos utazások előtt elengedhetetlen az előzetes bejelentés és regisztráció, hogy a szolgáltatók felkészülhessenek a szokásosnál nagyobb kapacitást igénylő helyzetek kiszolgálására – hívta fel a figyelmet honlapján a MÁV.

Mint ismert, március 1-jétől a 14 év alattiak, továbbá az előzetesen bejelentett csoportoknál – korosztálytól és létszámtól függően – a kísérők díjmentesen utazhatnak a MÁV–Volán-csoport járatain. A kedvező változásoknak köszönhetően egyre több óvodáscsoport és iskolai osztály indul útnak, kihasználva a közösségi közlekedés adta lehetőségeket. 

Mindezek hatására az elmúlt időszakban nagymértékben megnőtt a csoportos utazások igénye, száma.

Ezért kiemelten fontossá vált a nagy létszámú utazások előzetes bejelentése: mindez a kísérők ingyenes utazása miatt kötelező, az utaslemaradások elkerülése érdekében pedig szükséges.

A vasúttársaság a napokban kampányt indít, amelyben felhívja a pedagógusok, az utazásszervezők és a szülők figyelmét az előzetes regisztráció fontosságára. A regisztrációhoz szükséges összes tudnivaló egy helyen megtalálható a vasúttársaság csoportos oldalán, ahol néhány adat megadása után gyorsan és kényelmesen bejelenthető a tervezett utazás is.

Vasúti utazás esetén legalább öt nappal, HÉV-es utazás esetén legalább hét nappal, busszal történő utazás esetén pedig 15 nappal korábban szükséges azt bejelenteni. 

A csoportos utazások esetében elsősorban a kedd, szerda, csütörtöki napokat érdemes választani, illetve a reggeli és délutáni csúcsidőn kívül utazni a zsúfoltság elkerülése érdekében – javasolta a vállalat.

A vállalat kéri a csoportos utazások szervezőinek segítségét abban, hogy feltétlenül jelentsék be időben az utazás tervét az illetékes szolgáltatónál, továbbá számít az együttműködésükre is annak érdekében, hogy mindenki gond nélkül juthasson el a kiválasztott úti célhoz, és a napi szinten ingázóknak se okozzon fennakadást a nagy létszámú társaságok utazása. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.