Ilyen büntetés jár a szadistának, aki kitépte a barátnője szemgolyóit

Huszonnégy év börtön vár a visszaeső bűnözőre a legszigorúbb körülmények között.

2024. 04. 10. 13:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen 24 év fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki a volt barátnőjét megvakította. A Debreceni Ítélőtábla tájékoztatása szerint:

 a férfi a békülés szándékával kereste fel a sértettet, de összeszólalkoztak, így a nőt a szántóföldre vonszolta, a földre lökte, és miközben az egyik kezével a nyakát fogta, a másikkal kitépte a szemgolyóit.

Az áldozat elvesztette az eszméletét, majd miután magához tért, sikerült felállnia, és visszajutnia a ház közelébe, közben segítségért kiabált. Egy rokona talált rá, akinek megjelenésére a vádlott elmenekült a helyszínről.

A nő kórházba került, és ugyan megműtötték, a látását azonban már nem lehetett megmenteni, a sérülése maradandó fogyatékossággal gyógyult, a szemkitépés miatt fellépő fertőzésveszély közvetett életveszélyes állapotot idézett elő.

A sértett és testvére egy korábbi tárgyalás alkalmával. Forrás: MW archiv

A táblabíróság közleménye szerint a vádlott büntetett előéletű, többszörös, erőszakos visszaesőként követte el brutális tettét, sőt egyre erőszakosabb bűncselekmények miatt kapott korábban büntetéseket. – Semmiféle olyan magatartást nem tanúsított a cselekmény elkövetésekor és utána sem, amit enyhítő körülményként figyelembe vehetett volna a bíróság – indokolták a döntést, hozzátéve, hogy a férfi gátlástalanul, rendkívüli brutalitással lelki gyötrelmet is okozott áldozatának, aki maradandó fogyatékossággal kell, hogy továbbéljen.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.