Józsefváros baloldali vezetése hagyja, hogy meglopják az önkormányzati bérlőket

Egy kerületben élő család többször is jelezte, hogy gond van a ház kapujával.

Forrás: Metropol2024. 04. 08. 17:18
Budapest, 2019. szeptember 4.
Pikó András józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt (b) és Karácsony Gergely ellenzéki fõpolgármester-jelölt (j) kampányrendezvénye a VIII. kerületi II. János Pál pápa téren 2019. szeptember 4-én.
MTI/Máthé Zoltán
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendszeresek a lopások egy Práter utcai önkormányzati társasház udvarán, mert a kerületi vezetés nem javíttatja meg a bejárati kaput. Egy asszonyt és családját két hónap alatt többször is meglopták. A családot egy háromfős bűnözőcsapat tartja rettegésben. A nő és férje mindent megtesznek, hogy végre biztonságban tudják a családjukat, ám hiába – írja a Metropol.

Rettegnek a gyerekeim! A kisebbik és én sem merek már egyedül kijönni este, nehogy az udvaron, hátul bujkáljanak a tolvajok és bántsanak minket. Az ajtót, ablakot is mindig zárni kell, mert az udvarba bárki be tud jönni

– mondta a nő a lapnak.

Fotó: Metropol/Markovics Gábor

A családot kétszer lopták meg. Először a házaspár két rollerjét vitték el márciusban, ezzel közel hatszázezer forint kárt okoztak nekik. Áprilisban pedig értékes ruhákat vittek el a szárítójukról.

A tolvajok a rosszul megjavított kapu miatt tudnak bejutni, a lakók hiába írtak és keresték fel személyesen is a józsefvárosi baloldali vezetésű önkormányzatot, üres szavakat és rossz kapuzárat kaptak cserébe.

A család feljelentést tett a rendőrségen, ahogy a többi lakó is, mert őket is meglopták már. – A rendőrségen megmutatták a kültéri kamerafelvételt. A tolvaj ráállt egyszerre a két rollerünkre, és elindult a VII. kerület felé. Senki nem fogta el – mondta a férj, aki szerint azóta rossz a közbiztonság, amióta a baloldal vette át Józsefváros vezetését.

Sára Botondnál, az előző polgármesternél teljesen jó volt a közbiztonság, de Pikó András vezetése óta minden elromlott! Remélem, le fogják váltani

– hangsúlyozta a feleség.

Fotó: Metropol/Markovics Gábor

A család már többször jelezte az önkormányzatnak, hogy rossz a kapu:

A rollerek miatt a rendőrségi jegyzőkönyvet leadtam Pikóéknak, telefonáltam a videó miatt is, hogy megint loptak tőlünk. Azt mondták, felveszik velem a kapcsolatot, de azóta se tették… Két hónapja megy ez az udvarban, és most már nagyon veszélyes! Sok kisgyerek és idős is lakik az udvarban. Ilyen előtte sosem volt

– mondta a nő.

Az egyik lopásról videó is készült.

Borítókép: Pikó András és Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.