Karácsony és Gajda Péter így vette semmibe a KRESZ-t

A látványos korzózás közben viszont elkészültek a kötelező PR-fotók, hogy majd mindenki láthassa: a főpolgármester bizony gyalogolni is szokott.

Forrás: Ripost2024. 04. 05. 13:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KRESZ-t semmibe véve parkolta le kocsiját Karácsony Gergely és Gajda Péter – hívta fel a figyelmet a Ripost. A két politikus közös sajtótájékoztatót tartott csütörtökön a kispesti Polgármesteri Hivatalban, ahonnan átsétáltak a közeli orvosi szakrendelő épületéhez. A látványos korzózás közben elkészültek a kötelező PR-fotók, hogy majd mindenki láthassa: a főpolgármester bizony gyalogolni is szokott. 

Az már nem látszott a képeken, hogy a szolgálat kocsikat a KRESZ-t semmibe véve a lehető legpofátlanabbul parkolták le.

– mutatott rá a hírportál. Karácsony autója egy megállni tilos tábla előtt, a járdára állt fel.

Karácsony Gergely szolgálati autója a megállni tilos tábla után, a járdán parkolt.
Karácsony Gergely szolgálati autója a megállni tilos tábla után, a járdán parkolt. (Forrás: ripost)

Gajda Péter szolgálati kocsija szintén tilosban állt, hogy Karácsonynak ne kelljen sokat sétálnia az orvosi rendelő ajtajától egy lépésnyire parkolták le a kizárólag egészségügyi dolgozók számára fenntartott parkolóhelyen. A tábla felirata pedig egyértelmű: várakozni tilos, kivéve egészségügyi dolgozóknak.

Karácsonyt megint a tilosban, az egészségügyi dolgozók számára fenntartott parkolóhelyen várta az autó.

A szabályok szerint ide, idézzük szó szerint, „kizárólag háziorvosok, gyerekorvosok, az ő asszisztenseik, a védőnők, valamint a szociális házi gondozási tevékenységben részt vevő személyek,” parkolhatnak. A szakrendelőben tett látogatás után a főpolgármester a legkényelmesebb megoldást választotta, Gajda Péter mellé ült be a kocsiba, aki elvitte a pár perc sétányira parkoló szolgálati kocsijához.

Emlékezetes, Karácsony még márciusban a XVIII. kerületben tartott sajtótájékoztatót, ahol a politikai reklám, a PR-fotók és videók szerint villamossal közlekedett. Csakhogy az egész látványakció nem volt több mint két megálló, a pár perces villamosozás után gyorsan visszaült kényelmes szolgálati autójába és ment tovább a Havanna-lakótelepre, ahova persze villamossal is mehetett volna. A szolgálati autóval kissé messzebb a helyszíntől úgy állt meg, hogy senki se vehesse észre.

Borítókép: Gajda Péter és Karácsony Gergely (Forrás: Ripost)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.