Kezdődik a felújítás a Hungária körúti felüljárón

A lezárások várhatóan egy hónapig fognak tartani.

Forrás: MTI2024. 04. 03. 16:32
null
Budapest, 2020. december 29. Az 1,7 hektárnyi területen épülõ fedett állat- és növénypark, a Biodóm a Fõvárosi Állat- és Növénykertben 2020. december 29-én. Elõtte középen a Hungária körúti felüljáró. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Javítják a szigetelést a Hungária körúti felüljárón, ezért szerdától az Árpád híd felé vezető oldalon lezárták a középső sávot – tájékoztatta a Budapest Közút az MTI-t. Várhatóan

egy hónapon át végeznek szigetelés- és burkolatcserét, valamint dilatációjavítást

a Hungária körúti felüljáró Árpád híd felé vezető oldalán.

Először a középső sávot zárják le a híd teljes hosszában húsz napra. Ezen idő alatt a sáv aszfaltburkolatát felmarják, a pályalemez szigetelését visszabontják. A vasbeton pályalemez javítási munkálatait követően új szigetelés, majd aszfaltburkolat épül a sávban. Közben a dilatációs szerkezeteket is kicserélik.

Ezt követően a belső sávban cserélik ki a dilatációs szerkezeteket. Kibontják a dilatációkat és a környezetükben lévő burkolatot a szigeteléssel együtt. A beépülő új szerkezetekhez csatlakoztatják a pályalemez-szigetelést és a burkolatot. A belső sávban a munkák várhatóan tizenöt napot vesznek igénybe.

A sávzárásra előjelző táblák hívják fel a figyelmet. A munkavégzés ideje alatt

óránként 30 kilométeres sebességkorlátozásra kell készülni

– hívták fel a figyelmet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.